PREKID SEZONE

Savićević: Odluke i o nastavku i o prekidu takmičenja su u interesu crnogorskog fudbala

Odluka o prekidu je, kaže, bila jedina moguće i donijeta je sa ciljem spriječavanja daljeg širenja virusa među igračima, trenerima, službenim licima i zaposlenim osoboljem u klubovima

22205 pregleda 54 reakcija 9 komentar(a)
Dejan Savićević, Foto: Savo Prelević
Dejan Savićević, Foto: Savo Prelević

Predsjednik FSCG Dejan Savićević kazao je da je odluka da se zaustave sva fudbalska takmičenja donijeta u najboljem interesu klubova i crnogorskog fudbala.

"Uvažavajući trenutnu epidemiološku situaciju, odluke Nacionalnog koordinacionog tijela, evidentirane slučajeve infekcije novim koronavirusom među fudbalerima i izrečene mjere samoizolacije za određeni broj igrača klubova Telekom 1. CFL i Druge lige, Izvršni odbor donio je odluku o prekidu svih takmičenja. Odigravanje utakmica, odnosno održavnje sportskih manifestacija, nije moguće u Rožajama, Gusinju, Beranama, Bijelom Polju i Pljevljima što predstavlja ogromne probleme za organizaciju takmičenja. Ujedno, izricanje mjera samoizolacije kompletnom seniorskom timu, stručnom štabu i zaposlenima u Budućnost, epidemiološka istraživanja u klubovima koji su bili protivnici podgoričkog kluba tokom posljednjih deset dana i u nekoliko klubova Druge lige uslovljavaju dalji tok takmičenja i regularnost istih", kazao je Savićević. 

Povezani članci

07. Jul 2020.

Prekinuta fudbalska takmičenja u Crnoj Gori!

Odluka je, kaže, bile jedine moguće i donijete su sa ciljem spriječavanja daljeg širenja virusa među igračima, trenerima, službenim licima i zaposlenim osoboljem u klubovima.

"Odluke nadležnih državnih organa, odgovoran odnos Saveza prema zdravlju svih učesnika takmičenja, primjena preporuka nadležnih institucija i uvođenje dodatnih protokola prilikom organizacije utakmica svih takmičenja omogućili su nastavak takmičarske sezone, čime je FSCG ispunio uslov UEFA vezan za učešće klubova u kvalifikacijama za Ligu šampiona, Ligu Evrope, Ligu šampiona za žene i Futsal Ligu šampiona. Podsjetiću da je UEFA, tokom maja mjeseca, definisala da je u tom momentu prijevremeni prekid šampionata prihvatljiv isključivo u slučajevima zabrane održavanja sportskih takmičenja od strane nadležnih državnih institucija i organa. Nastavak takmičenja bio je u najboljem interesu klubova, kao što je i današnja odluka o prekidu takmičenja u organizaciji Saveza i Udruženja klubova FSCG", rekao je Savićević.