Fejnord predstavio Petrovića: 15 godina je prošlo kao tren

"Prošao sam svijet uzduž i poprijeko, doživio razna iskustva, a sada ću pokušati da ih primijenim u Fejnordu", kazao je Petrović, koji je počeo trenersku karijeru upravo na "De Kajpu" 2004, kada je asistirao Rudu Gulitu

2491 pregleda 3 komentar(a)
Željko Petrović, Foto: Feyenord
Željko Petrović, Foto: Feyenord

Fejnord je na svom zvaničnom sajtu predstavio Željka Petrovića, koji će biti prvi saradnjik Dika Advokata na klupi.

Legendarni crnogorski fudbaler vraća se na "De Kajp" nakon tačno 15 godina - u sezoni 2004/05 bio je pomoćnik Ruda Gulitam kada je i počela njegova trenerska karijera.

"Proletjelo je kao tren 15 godina. Prošao sam svijet uzduž i poprijeko, doživio razna iskustva, a sada ću pokušati da ih primijenim u Fejnordu. Daću sve od sebe da Fejnord nastavi sa uspjesima kakve je imao otkada je Advokat sjeo na klupu", kazao je Petrović za sajt kluba iz Roterdama.

Advokat, koji ima 72 godine, preuzeo je Fejnord u novembru prošle godine, iz ruku Japa Stama, i fantastičnom serijom rezultata, naročito u finišu sezone (13 pobjeda i jedan remi prije prekida sezone, na 14 utakmica u Kupu i prvenstvu) doveo ga do trećeg mjesta.

Nedavno je objavljeno da će Advokat predvoditi Fejnord i naredne sezone.

On i Petrović su već sarađivali u Sanderlendu, Utrehtu i reprezentaciji Srbije.

"Kompletirali smo stručni štab. Petrović je iskusan trener, već dokazan u radu sa Advokatom. Oni su odličan tim. Sigurni smo da će Željko, zajedno sa ostalim saradnicima, omogućiti Fejnordu vrhunske igre u nastavku sezone", kazao je tehnički direktor Fejnorda Frenk Arnesen.

Bonus video: