Lovćen na dnu, predsjednik podnio ostavku

Nakon osam godina na toj funkciji, Vukmirović je podnio ostavku

13210 pregleda 19 komentar(a)
Navijači Lovćena na finalnom meču Kupa Crne Gore prošle godine, Foto: Savo Prelević
Navijači Lovćena na finalnom meču Kupa Crne Gore prošle godine, Foto: Savo Prelević

Najstariji crnogorski fudbalski klub spao je na najniže grane - Lovćen će naredne sezone igrati u najnižem rangu - u podsavezu.

Prije šest godina Lovćen je bio osvajač Kupa Crne Gore, prošle godine, dok se borio za opstanak igrao u finalu tog takmičenja, a od danas je trećeligaš, član Južne regije.

Prekidom prvenstva, Cetinjani su ostali bez šansi da se do kraja bore za drugoligaški život, s tim da su u dosadašnjem toku šampionata konstantno bili ispod crte, u zoni ispadanja.

Silazak na najnižu stepenicu CG fudbala označio je i odlazak predsjednika Ivana Vukmirovića.

Nakon osam godina na toj funkciji, Vukmirović je podnio ostavku.

"Osjećam moralnu odgovornost da podnesem ostavku. Nažalost, i pored svih napora da opstanemo u Drugoj ligi, desile su se stvari na koje nismo mogli da utičemo i zbog kojih smo izgubili šansu da se na terenu izborimo za svoje ciljeve. Nažalost, platili smo danak teškoj finansijskoj situaciji i činjenici da smo igrali sve domaće utakmice van svog grada. Svjestan sam činjenice da je tokom ovog perioda 'Lovćen' imao uspona i padova, ali je ova odluka bila nešto preko čega nijesam mogao preći", kazao je Vukmirović za Cetinjski list i priznao:

"Nismo bili na nivou koji je tražen. Odigrali smo lošu sezonu, ali smo svi vjerovali da možemo da opstanemo".

Utjeha, ako je ima u ovom trenutku, jeste infrastruktura koja će uskoro biti gotova.

"Nadam se da će u najkraćem roku naš Lovćen ponovo biti prvoligaš i da će na novom stadionu, u bliskoj budućnosti, igrati evropske utakmice", rekao je Vukmirović.

Bonus video: