Otrant se žali zbog ispadanja: "Namjerno završeno ono što je odavno planirano"

"Pozivamo sve klubove da se ujedine protiv ovakvih diskriminatorskih odluka", saopštila je uprava Otrant-Olimpika, posljednjeplasiranog tima u Drugoj ligi, koji se prekidom svih takmičenja preselio u podsavez

5477 pregleda 33 reakcija 10 komentar(a)
Logo Otranta, Foto: Otrant-Olympic
Logo Otranta, Foto: Otrant-Olympic

Otrant-Olimpik, posljednjeplasirani na tabeli Druge lige, odlukom o prekidu svih fudbalskih takmičenja u Crnoj Gori automatski se preselio u Treću ligi - Udruženje klubova FSCG jug.

Ulcinjani su šest kola prije kraja imali sedam bodova manje od Drezge, najbliže ekipe koja je bila u zoni spasa.

Uprava Otrant-Olimpika zasijedala je večeras na vanrednoj sjednici i izdala saopštenje za javnost.

"Mi, kao uprava OFK Otrant Olympic, zatečeni smo ovom odlukom FSCG kojom se nama šest kola prije kraja prvenstva onemogućava da sačuvamo drugoligaški status. Smatramo da se na taj način namjerno želi završiti nešto što je već odavno planirano, odnosno da se utiče na status pojedinih klubova u Crnoj Gori, među koje spada i naš klub".

"Uvjereni smo da se ovom odlukom diskriminiše status pojedinih klubova, dok se, sa druge strane, afirmiše status nekih drugih, šta je svakako u suprotnosti sa fudbalskim pravilima".

"Kako je moguće da se igraju utakmice, poput onih za ulazak u Prvu Crnogorsku ligu (što se odnosi na klubove Bokelj i Jezero), a nama to nije dozvoljeno?! Postavljamo sebi i javnosti ovo pitanje, ali nijesmo u mogućnosti da damo bilo kakav odgovor".

"Da li se za donošenje ovakve odluke pitala Evropska fudbalska kuća koja je pozdravila odluku fudbalskih saveza da tamo gdje se liga prekida nema ispadanja. To je drugo pitanje na koje takođe tražimo odgovor".

"Najbitnije pitanje na koje ne znamo odgovor je: zašto mora OFK Otrant Olympic da plati ceh virusa Covid-19?"

"Poštovana gospodo, nemojte zanemariti učinak koji smo pokazali na sportskim terenima profesionalošću i korektnošću svih članova našeg kluba, te činjenicu da smo u prethodnih pet kola imali treći najbolji učinak u ligi".

"Pozivamo sve klubove da se ujedine protiv ovakvih diskriminatorskih odluka. Ne dajmo da ovakav pristup donošenju odluka izbriše čitavu sportsku i takmičarku sezonu iza nas".

"Na kraju, želimo da apelujemo na FSCG da razmotri još jednom ovu odluku i da takvu na vrijeme promijeni, u interesu fudbala i svih klubova".

"I na samom kraju: dozvolite nam da igramo, da se iz ove lige pozdravimo korektno i na sportski način!"

"U suprotnom, bićemo prinuđeni da iskoristimo sva zakonska sredstva kako bi odbranili naša legitimna prava".

Bonus video: