Čudesni finiš derbija na Enfildu: Sudija Mos i Kejn donijeli remi Totenhemu

Četiri gola i kontroverze na "Enfildu"
3 komentar(a)
Hari Kejn Totenhem, Foto: Reuters
Hari Kejn Totenhem, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.02.2018. 18:43h

Liverpul je propustio veliku šansu da pobijedi Totenhem i napravi korak ka Ligi šampiona, ali je spektakl sa četiri gola i bezbroj majstorija na kraju imao pečat sudije Mosa.

Pobjednika nije bilo (2:2), a Sparsi su do boda stigli u 95. minutu iz nepostojećeg penala koji je iskoristio Hari Kejn i postigao 100. gol u Premijer ligi.

Mos je uz konsultacije sa pomoćnikom svirao jedanaesterac poslije duela Virdžila van Dajka i Erika Lamele, a usporeni snimak je pokazao da je Argentinac teatralno pao i dobio ono što je želio.

Prije toga, Mohamed Salah je već u 3. minutu donio prednost domaćinu, Totenhem izjednačio u 80. evrogolom Viktora Vanijame sa 25 metara, da bi Kejn u 85. promašio penal (odbranio ga je Loris Karijus) koji je takođe bio sporan, jer mu je prethodio ofsajd.

Ливерпуль - Тоттенхэм (обоз матча) "MYFOOTBALL.WS" от FRAPS) на Rutube.

Kada je Liverpul pregrmio penal kod 1:1, Salah je mogao da bude junak pošto je u 91. maestralno matirao Iga Ljorisa, ali je onda na scenu stupio Mos i izmislio penal kojim je Liverpulu praktično oteo dva boda.

"Ovo je meč koji je direktno odlučio linijski sudija i to je svima jasno. Kod prvog penala je bio očigledan ofsajd Kejna, kod drugog je Van Dajk imao kontakt s Lamelom, ali se vidjelo i da je protivnik taj kontakt tražio. Sudije su jednostavno dale sve da budu u centru pažnje", rekao je revoltirani menadžer Liverpula Jirgen Klop.

Liverpul ima 51 bod na trećem mjestu, Čelsi uz meč manje ima 50 (sjutra veče gostuje Votfordu), dok je Totenhem peti sa 49.

U prvom meču današnjeg programa, Kristal Palas i Njukasl su remizirali - 1:1.

Bonus video: