Ljumović: Pravimo igrače, titula je dodatna nagrada

Omladinci Koma nizom od osam pobjeda u plej-ofu prvi put zaslužili pehar namijenjen prvaku Crne Gore

4482 pregleda 0 komentar(a)
Omladinci Koma "protutnjali" kroz plej-of, Foto: FK Kom
Omladinci Koma "protutnjali" kroz plej-of, Foto: FK Kom
Ažurirano: 10.07.2020. 18:24h

I dok će Kom u dvomeču baraža u naredna četiri dana protiv Jezera igrati za ostanak u Prvoj ligi, na Zlatici se raduju i tituli prvaka Crne Gore. Omladinska ekipa Koma dočekala je prekide prvenstava na ubjedljivom prvom mjestu. Izabranici Minje Ljumovića su u plej-of fazi slavili svih osam pobjeda.

Iza Koma sa sedam bodova manje bila je Iskra, dok je Budućnost bila treća, iako je bila prva nakon regularnih 15 kola.

"Kvalitetniji smo i ne sumnjam da ćemo u dvomeču biti bolji od Jezera. Što se tiče prve titule prvaka Omladinske lige, ponosni smo svi u klubu i prava je šteta što je prekinuto prvenstvo baš pred derbi protiv Budućnosti, koji smo željeli da odigramo pod reflektorima našeg stadiona. Bez obzira na prekid, moji igrači su potpuno zasluženo prvi, pošto smo i Budućnost u grupi A plej-ofa faze na njenom terenu savladali 3:1. Ekipa je od zimske pauze pronašla nevjerovatan sklad i balans, momci su disali kao jedan i učinili nas neizmjerno ponosnim", kazao je Ljumović.

Kom je fantastičnim nizom pobjeda iznenadio favorizovane ekipe, mada je kvalitet bio vidan i tokom regularnog dijela, iz kojeg su izašli kao drugoplasirani.

"Timski duh i kvalitetan rad svih struktura donijeli su nam rezultat, a momci su bili složni i dominantno su pobjeđivali. I to na način da nam pohvale stižu sa svih strana, a najdraže su mi od stručne javnosti. Najviše prija kada ti treneri odaju priznanje za kvalitet i ljepotu igre. Borba za titulu nije nam bila zadatak, već samo da se kroz mlađe kategorije u klubu formiraju igrači za prvi tim. No, kada smo već pokazali da igramo najbolje, onda zašto da ne uzmemo i titulu kao nagradu? Nije lako Komu u konkurenciji Budućnosti, Sutjeske, Iskre ili Podgorice, podići bilo koji trofej".

Nekada lucidni vezista, poznat po atraktivnim golovima, trenersku karijeru je počeo baš u Komu kao igrač-pomoćnik pokojnog Milovana-Minje Prelevića, a titula sa omladincima prva mu je u trenerskom radu.

"Zaista je sjajan osjećaj. Puno sam naučio od dobrog čovjeka, kakav je bio Prelević, a trenirao sam i sve mlađe kategorije Koma. Za dalji korak treba profi licenca, koja mi još nedostaje, ali eto, blizu sam uslovima da i za nju polažem. Velika je podrška od FSCG, jer sam u programu koordinatora za rad sa mlađim uzrastima i tu se dobijaju smjernice i to jako dobro funkcioniše. Uz to, Kom sada ima sjajnu infrastrukturu i odličan rad pa zato uspijevamo u mlađim kategorijama da pariramo i najboljima, Budućnosti i Sutjesci".

Mlađe kategorije pariraju Budućnosti, Sutjesci...

Pioniri Koma prošle godine su sa Gavrilom Petrovićem bili pionirski prvaci Crne Gore, kadeti Milana Meštera prvaci Srednje regije, a Kom kao drugoligaš nije mogao da učestvuje u državnoj ligi kadeta. Sada klub sa Zlatice ima i četiri reprezentativca u kadetima i omladincima - Račića, Radenovića, Boričića i Jokovića.

"Saradnja svih trenera je sjajna i svakodnevna, od šefa stručnog štaba prvog tima Raja Dragićevića ili prethodno Viktora Trenevskog, pa Petrovića, Meštera, Dejana Rabrenovića i Olega Bulatovića. Svi smo na istom zadatku - stvaranja igrača za prvi tim. Vrijeme je izazovno, naročito zbog pandemije, ali se nadamo da će Brano Milačić naći modul da uspijemo, baš kao što je nekada uradio sa Budućnosti", rekao je Ljumović.

Iz Omladinske ekipe tako je Matija Račić na polusezoni priključen prvom timu, brojni drugi se priključuju povremeno.

"Zadovoljni smo talentom igrača, naročito izuzetnim sportskim ponašanjem. Mom trenerskom timu sa Markom Mugošom, Danilom Todorovićem, trenerom golmana Bojanom Mugošom i naročito značajnom i sjajnom fizioterapeutu Vladu Dragojeviću, posao je bio pravo zadovoljstvo. Sve to je i arhivirano pošto je prijatelj kluba Zoran Milošev kao dar snimio svaku utakmicu šampionske sezone", pohvalio se Ljumović.

Bonus video: