Ovako rade normalni klubovi, dok Budućnost ćuti deset dana

Iz FK Budućnost još nema zvaničnog obavještenja o tome koliko igrača ima pozitivne nalaze, a koliko negativne, kakvo je njihovo zdravstveno stanje i, na kraju, kada će moći da počnu pripreme za narednu sezonu i pod kojim uslovima

8542 pregleda 18 komentar(a)
Fudbaleri Budućnosti, Foto: Savo Prelević
Fudbaleri Budućnosti, Foto: Savo Prelević

FK Crvena zvezda je objavila da je šest fudbalera pozitivno na koronavirus i da će propustiti prvu fazu priprema za novu sezonu.

"Crvena zvezda želi da obavijesti javnost da su poslije testiranja igrača na koronavirus, pred početak ljetnih prirpema, pozitivan nalaz dobila šestorica igrača - Srđan Spiridonović, Veljko Nikolić, Strahinja Eraković, Marko Gobeljić, Branko Jovičić i Dušan Jovančić.

Važno je istaći da su svi ostali igrači testirani i da su dobili negativan nalaz, odnosno da nemaju koronavirus.

Crvena zvezda preduzima sve potrebne mjere zaštite i nastaviće to da radi. Takođe, obavještavaćemo javnost i ubuduće o svim potrebnim detaljima borbe protiv koronavirusa ukoliko ih, naravno, bude", stoji u saopštenju kluba.

I dok organizovani i odgovorni klubovi ovako rade - ne kriju, već obavještavaju o zdravstvenom stanju svojih igrača (neki objave i imena, neki ne), kao javnih ličnosti, najveći crnogorski klub danima ćuti.

Nije to uradio samo beogradski klub, već i - Juventus, Valensija, Fiorentina, Arsenal... Pa i, recimo, Mladost iz Doboja kod Kaknja u BiH...

Iz FK Budućnost još nema zvaničnog obavještenja o tome koliko igrača ima pozitivne nalaze, a koliko negativne, kakvo je njihovo zdravstveno stanje i, na kraju, kada će moći da počnu pripreme za narednu sezonu i pod kojim uslovima.

Da nije bilo medija da jave, nezvanično, da se korona uvukla u klub i da su igrači smješteni u samoizolaciju, te Fudbalskog saveza Crne Gore, koji je u svom saopštenju naveo da se zbog toga odlaže kolo, a zatim prekida prvenstvo, ne bi se ni znalo da je virus ušao u Budućnost.

Kasnije je to potvrdio, i to na pitanje novinara, i IJZ Crne Gore.

Na zvaničnom sajtu šampiona Crne Gore posljednja vijest je objavljena 4. jula, a glasi da se utakmica 32. kola odložila.

Bonus video: