Ovako se bira predsjednik velikog kluba u Brazilu: Krio se u toaletu od bijesnih navijača

Nekoliko hiljada se okupilo ispred stadiona Korintijansa, uslijedile su salve uvreda na Sančesov račun, a kulminacija je stigla kada je pogođen plastičnom flašom u glavu dok je davao izjave okupljenim medijima
81 pregleda 0 komentar(a)
korintijans, Foto: Globoesporte.globo.com
korintijans, Foto: Globoesporte.globo.com
Ažurirano: 04.02.2018. 06:45h

Da izbor za predsjednika jednog fudbalskog kluba može da donese haos i postane veliki bezbjednosni problem vidjelo se juče u Brazilu.

U Brazilu je, naravno, fudbal više od sporta, a Korintijans jedan od najpopularnijih klubova u zemlji sa preko 30 miliona registrovanih navijača.

Predsjednički izbori su toliko važni da je izbor prvog čovjeka kluba izazvao ogromno interesovanje, a nakon proglašenja pobjednika i nemire.

Za predsjednika je izabran biznismen Andres Sančes, koji je dobio 36 odsto glasova delegata, što, međutim, nije bilo po volji velikoj grupi navijača.

Nekoliko hiljada se okupilo ispred stadiona Korintijansa, uslijedile su salve uvreda na Sančesov račun, a kulminacija je stigla kada je pogođen plastičnom flašom u glavu dok je davao izjave okupljenim medijima.

To je bio signal za stampedo, pa je Sančes jedva izvukao živu glavu tako što se sakrio u ženski toalet ispod tribine.

Policija i redarske službe jedva su spriječile razularene navijače da dođu do Sančesa, koji je 20 minuta bio u "skloništu".

Gomila je nekako razbijena, a protesti su nastavljeni, s tim da je Sančes odveden na bezbjednu lokaciju.

Čeka ga, međutim, težak posao da ubijedi pristalice Korintijansa da je pravi čovjek za mjesto prvog čovjeka Korintijansa.

Bonus video: