Hajduk nakon preokreta bolji od Dinama

Splićani promašili penal, "modri" od 45. minuta bili sa igračem manje

2972 pregleda 0 komentar(a)
Torcida u Maksimiru, Foto: Screenshot/Youtube
Torcida u Maksimiru, Foto: Screenshot/Youtube

U derbiju 34. kola Prve HNL Hajduk je na stadionu Maksimir pobijedio Dinamo sa 3-2 upisavši tek drugu pobjedu u posljednjih šest kola, dok je Dinamo upisao i drugi poraz u nizu.

Zagrepčani su vodili 1-0 i 2-1, ali je Hajduk ipak uspio okrenuti rezultat.

Golove za Dinamo postigli su Luka Ivanušec (13), Mislav Oršić (61), dok su strijelci za goste bili Mario Čuić (31, 82) i Theophile-Catherine (86-autogol).

Mijo Caktaš je promašio penal za Hajduk u 22. minutu promašivši cijeli gol, dok je Dinamo od 45. minuta igrao bez isključenog Amera Gojaka, prenosi HRT.

Dinamo i Hajduk su najveći hrvatski derbi dočekali narušene atmosfere zbog serije loših rezultata. Međutim, 'modri' se mogu utješiti činjenicom da su osigurali naslov prvaka, dok je Hajduk osigurao Evropu, ali je daleko od željenog drugog mjesta koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Dinamo je početkom sedmice smijenio trenera Igora Jovićevića, a ekipu je privremeno preuzeo Zoran Mamić, dok se s druge strane Igor Tudor našao na udaru kritika nakon četiri poraza u posljednjih pet kola.

Zbog pandemije koronavirusa derbi se igrao pred svega 5.000 gledalaca. Zbog oštećenja tribina u potresu zatvorene su istočna i južna tribina, a Torcida je derbi pratila sa zapadne tribine.

Bonus video: