Stop za Siti, Sančes pogodio na "Old trafordu", novi Arsenal u petoj brzini

Razlika između gradskih rivala iznosi 13 bodova. Arsenal deklasirao Everton 5:1
79 pregleda 0 komentar(a)
aleksis sančes, Foto: Reuters
aleksis sančes, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.02.2018. 19:32h

Senzacija u 26. kolu Premijer lige - Mančester siti nije pobijedio na "Tarf Muru", Junajted je slavio protiv Hadersfilda, pa je razlika između dva gradska rivala smanjena na 13 bodova.

Bod protiv lidera i vjerovatno budućeg šampiona osvojio je čvrsti Barnli (1:1).

Tim Pepa Gvardiole kontrolisao je dešavanja na terenu, poveo na vrijeme, ali nije mogao da prelomi utakmicu, pa je domaćin u finišu stigao do remija.

Gosti su poveli efektnim golom Danila koji je efektnim udarcem sa 20-ak metara pogodio lijevi ugao.

Aguero je imao dvije dobre prilike, a Sterling promašio zicer za 2:0.

Barnli je povremeno prijetio, a upornost se isplatila u 85. minutu. Louton poslao loptu sa desne strane na drugu stativu, a Islanđanin Johan Guđmundson utrčao iz drugog plana i pogodio za 1:1.

"Razočarani smo zbog načina na koji smo izgubili dva boda. Ali, Barnli je "najengleskija" ekipa u ligi i znali smo da će biti teško ako ranije ne riješimo pitanje pobjednika. Morali smo da damo drugi gol, možda i treći i riješimo sve zato što se ove stvari dešavaju kada date Barnliju šansu. Žao mi je zbog igrača, jer su odigrali fenomenalan meč", rekao je Gvardiola.

Šon Dajč je bio zadovoljniji:

"Siti je tim vrhunske klase, u posljednja dva duela nas je savladao sa 3:0 i 4:1 i morali smo nešto da promijenimo. Pogodak je stigao kao nagrada za igru u drugom poluvremenu, jer smo postali agresivniji na polovini protivnika", istakao je menadžer Barnlija.

Žoze Murinjo je ostavio Pola Pogbu na klupi, nakon blijedog izdanja protiv Totenhema, Junajtedu trebalo dosta vremena da slomi Hadersfild. Na kraju, sigurnih 2:0, uz prvi gol Aleksisa Sančesa u dresu “đavola”, na debiju na "Old trafordu".

Romelu Lukaku je doveo domaćina u vođstvo, da bi Čileanac u 68. minutu loše izveo penal (njegov šut odbranio je Danac Losl), ali je hitro reagovao na odbijenu loptu i proslijedio je u mrežu.

Novi Arsenal, bez Sančesa i Žirua, sa Obamejangom i Mhitarjanom, krenuo je silovito - nokautirao je Everton 5:1.

"Tobdžije" su odigrale maestralnih 45 minuta, nakon kojih su vodili 4:0. Obamejang je pogodio na debiju, Mhitarjan upisao tri asistencije, ali je glavna zvijezda na "Emirejtsu" bio Aron Ramzi, strijelac tri gola, prvi put u karijeri.

Suptilni Velšanin je uz ovacije napustio teren 15 minuta prije kraja.

Bornmut je ekipa u formi - “trešnjice” su u srijedu deklasirale Čelsi (3:0), danas savladale Stouk 2:1, pa su produžile niz na sedam mečeva bez poraza u šampionatu (četiri pobjede i tri remija).

Rezultati

Arsenal - Everton 5:1

Ramzi 6,19,74, Košjelni 14, Obamejang 39. - Kalvert-Luin 64.

Bornmut - Stouk 2:1

King 70, Maset 79. - Šaćiri 5.

Brajton - Vest Hem 3:1

Marej 8, Iskierdo 59, Gros 75. - Ćićarito 30.

Lester – Svonsi 1:1

Vardi 17. - Fernandes 53.

Mančester junajted - Hudersfild 2:0

Lukaku 56, Sančes 68.

VBA – Sautempton 2:3

Hegazi 4, Rondon 72. - Lemina 40, Stivens 43, Vord-Praus 53.

Barnli - Mančester siti 1:1

Guđmundson 82. - Danilo 22

Nedjelja: Kristal Palas - Njukasl , Liverpul - Totenhem.

Ponedjeljak: Votford - Čelsi.

Bonus video: