Bokelj sanja elitu, meč istine za OFK Titograd

Bokelj kod kuće i Kom u gostima brane pobjede minimalnim rezultatom

13935 pregleda 22 reakcija 8 komentar(a)
Detalj s prvog meča OFK Titograd - Bokelj, Foto: Savo Prelević
Detalj s prvog meča OFK Titograd - Bokelj, Foto: Savo Prelević

Tri godine Bokelj čeka na povratak u Telekom Prvu fudbalsku ligu, da li je vrijeme da Kotorani opet postanu dio elite? Nakon prvih 90 minuta baraža i pobjede nad OFK Titogradom (1:0) u gostima, djeluje da je tim Slavoljuba Bubanje na dobrom putu da napravi iznenađenje.

Pred današnji revanš u Kotoru (18.30 sati), svi u Bokelju znaju da imaju ogromnu šansu...

- Riješili smo u svoju korist samo prvo poluvrijeme, ništa nije gotovo. Mislim da je OFK Titograd i dalje favorit, da rezultat iz prve utakmice ne znači puno, ali vjerujem da smo partijom u Podgorici pokazali da imamo kvalitet za Prvu ligu - rekao je kapiten Bokelja Miloš Stevović.

Duel na Starom aerodromu prije tri dana je riješio Srđan Bošković golom u 18. minutu.

- Klub i grad zaslužuju da se u Kotoru gleda prvoligaški fudbal. Bićemo u revanšu jači za Igora Počeka, ali opet nećemo biti kompletni. To ne mijenja ništa, moramo da damo sve da odbranimo pobjedu iz prve utakmice i dođemo do velikog uspjeha - istakao je Stevović.

Novović: Nema više popravnog

OFK Titograd bi mogao da postane najveći gubitnik crnogorskog fudbala u sezoni 2019/2020. Od tima koji u svaku sezonu ulazi s ambicijama da makar osigura plasman na evropsku scenu sada strahuje od nižeg ranga. A tamo nije bio od sezone 2009/2010. U međuvremenu je bio i šampion Crne Gore, a dva puta je osvajao i Kup...

- Bokelj je u prvom susretu pokazao da je kvalitetna ekipa i da je odlično vođena s klupe. Moramo da budemo mirni, ostalo je još 90 minuta u kojima može sve da se nadoknadi. Daćemo sve da anuliramo minus, a onda ćemo i dati sve što imamo da sačuvamo prvoligaški status. Sada nema više popravnog, pred nama je ključna utakmica - jasan je kapiten OFK Titograda Ivan Novović. Titograd u revanšu ne može da računa na iskusnog defanzivca Ermina Alića, koji je u prvom meču isključen, a i bio je krivac kod jedinog pogotka na utakmici...

Jezero ide na sve ili ništa

Mnogo uzbuđenja se očekuje i u Plavu, gdje je Jezero domaćin Komu (18.30). Na Zlatici je u petak domaćin slavio 1:0, i to golom Nedeljka Vlahovića u 94. minutu. Primarni cilj prvoligaša je da sačuva mrežu u revanšu, ali...

- Pokazalo je Jezero ono što smo znali - da je dobar tim, da umije da igra na rezultat. Plavljani su imali nekoliko šansi, a mi smo postigli gol koji nam je donekle olakšao pripremu za revanš. Ipak, biće teško, ne smijemo da mislimo o prvoj utakmici, moramo da igramo kao da je 0:0. Vjerujem da smo bolji i da ćemo to dokazati - kaže defanzivac Koma Miloš Radulović.

Jezero, s druge strane, može da žali za šansom Boža Osmajlića, ali i zbog neopreznosti u finišu u svom kaznenom prostoru koja je skupo plaćena.

- Nismo izgubili vjeru, uprkos nesrećnom porazu na Zlatici. Krenućemo napadački, probaćemo da što prije postignemo pogodak. Istina, nedostajaće nam Davor Kontić, koji je isključen u prvom meču, ali sam siguran da možemo do Prve lige - jasan je iskusni vezista Jezera Dražen Ajković.

Jezero je bilo član CFL u sezoni 2008/2009, kada je kroz baraž i ispalo u Drugu ligu. Tada je od Plavljana bolji bio Mornar.

Bonus video: