Novi šok za Real: Samo bod protiv Levantea, Pacinijev debi za pamćenje

Real vodio 1:0 i 2:1, Levante stigao do 2:2. Eibar nokautirao Sevilju 5:1
0 komentar(a)
Levante Real, Foto: Reuters
Levante Real, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.02.2018. 21:47h

Nema kraja agoniji Reala u Primeri. Kada je izgledalo da je Zidanov tim uhvatio kakav-takav ritam, nakon dvije ubjedljive pobjede (Deportivo 7:1, Valensija 4:1), stigao je novi šok - 2:2 sa Levanteom, samo desetak dana pred nastavak Lige šampiona i duele sa Pari sen Žermenom.

Zidan je izveo najjači tim, sa triom BBC u napadu i poveo na vrijeme, golom Serhija Ramosa u 11. minutu, u 81. minutu stigao i do 2:1, pogotkom rezerviste Iska, ali nije bilo dovoljno...

Domaćin je, međutim, preko Emanueala Boatenga izjednačio do poluvremena, da bi u posljednjem minutu Đanpaolo Pacini, italijanski veteran, pogodio na debiju u Primeri za konačnih 2:2.

Napori i eliminacija Atletiko Madrida u četvrtfinalu Kupu kralja, očigledno, su puno istrošili igrače Sevilje, a pravo otrežnjenje su dočekali na gostovanju Eibaru, gdje su dobro "isprašeni" na najmanjem stadionu u Španiji - domaćin je slavio 5:1, u prvoj današnjoj utakmici 22. kola španske Primere.

Domaćin je poveo poslije samo 38 sekundi pogotkom Kikea, da bi Fabijan Oreljana u 17. minutu zatresao mrežu za vođstvo od 2:0.

Sevilja je uspjela da uzvrati golom Pabla Sarabije u 21. minutu, ali je Ivan Ramis u 32. ponovo doveo Eibar do dva gola prednosti.

Eibar je u drugom poluvremenu, odnosno u 61. minutu pogotkom Oreljane poveo sa 4:1, da bi konačnih 5:1 u 83. postavio Anaic Arabilja.

Eibar je, tako, surovo je kaznio renovirani sastav koji je na "Ipuruu" izveo Vinćenco Montela (u napodnom programu u januaru je izgubio nekoliko prvotimaca što zbog povreda, što zbog suspenzija, dok je pojedine morao i da odmori), a u kom su u Primeri debitovala tri pojačanja iz Sportinga, Svonsija i Evertona, Migel Lajun, Roke Mesa i Sandro Ramirez.

Dvojicu je Montela morao da zamijeni u drugom poluvremenu (Ramirez i Mesa), ali tok utakmice 22. kola nije mogao da promijeni.

Eibar je, tako, prvi put porazio Valensiju od ulaska u elitu, u sezoni 2014/15. Baski su drugi put u istoriji pobijedili Sevilju, a prvi put od 2001. kada su se ova dva kluba srela u Segundi.

Ovim trijumfom Eibar je prišao na samo bod zaostatka šestoplasiranoj Sevilji koja ima 33.

Malo poznati Lorenco Moron odigrao je večeras prve takmičarske minute u Primeri nakon što je postigao 16 golova na 12 mečeva za Betis "B" i riješio zanimljivu utakmicu protiv Viljareala na punom "Benito Viljamarinu".

Oba puta je 23-godišnji napadač golove postigao na asistencije Fabijana Ruiza, a nakon što je italijanski veteran Daniele Bonera dobio direktan crveni karton za pogibeljan start u 31. minutu.

Moron je u nadoknadi prvog dijela utakmice doveo Andalužane do zasluženog vođstva, nakon čega je ista kombinacija u 65. minutu izigrala brojčano inferiornu odbranu "žute podmornice" za vođstvo od 2:0.

Viljareal je do kraja uspio samo da ublaži poraz, pogotkom Karlosa Bake sa bijele tačke.

Betis je trenutno deveti na tabeli sa 30, dok je Viljareal peti sa sedam bodova više.

Alaves je pobijedio na svom terenu ekipu Selte sa 2:1 i pobjegao iz opasne zone, jer je sada na 16. mjestu sa 22 osvojena boda.

Golove za Alaves postigli su Alfonso u četvrtom i Munir El Hadadi u 18. minutu. Strijelac jedinog pogotka za Seltu bio je Jago Aspas u 91. minutu.

Rezultati 22. kola

Levante - Real 2:2

Boateng 42, Pacini 89. - Ramos 11, Isko 81.

Eibar - Sevilja 5:1

Kike 1, Oreljana 17, 61, Ramis 32, Arabiilja 83 - Sarabija (pen) 21.

Betis - Viljareal 2:1

Moron 45+2, 65 - Baka (penal) 80.

Alaves - Selta 2:1

Alfonso 4, El Hadadi 18 - Aspas 90+1

Nedjelja

Hetafe - Leganes (12)

Espanjol - Barselona (16.15)

Đirona - Bilbao (18.30)

Atletiko - Valensija (20.45)

Ponedjeljak

Las Palmas - Malaga (21)

Petak

Sosijedad - Deportivo 5:0

Bonus video: