Nudio se Klopu, Klop mu čestitao uspjeh karijere: Akinfenva je zvijezda dana

Akinfenva je do sada najdalje stizao do treće lige, u nižim rangovima se nadavao golova - ukupno 212, pa je prije tri godine, u jednom od brojnih intervjua, kazao da je on idealan napadač za Klopov Liverpul

3847 pregleda 0 komentar(a)
Akinfenva, Foto: Twitter
Akinfenva, Foto: Twitter

Adebajo Akinfenva - kultna figura engleskog fudbala, vjerovatno najpoznatiji fudbaler na Ostrvu, koji nikada nije igrao "ozbiljno" takmičenje.

Snažni fudbaler, impresivne konstitucije - 102 kilograma, sinoć je sa 38 godina, i poslije skoro dvije decenije karijere, dočekao plasman u Čempionšip, nakon što je njegov Vajkomb u plej-ofu baraža pobijedio Oksford 2:1.

Akinfenva je do sada najdalje stizao do treće lige, u nižim rangovima se nadavao golova - ukupno 212, pa je prije tri godine, u jednom od brojnih intervjua, kazao da je on idealan napadač za Klopov Liverpul.

"Sa Maneom, Salahom i Firminom bih se nadavao golova. Tu sam, Klop bi trebalo da me dovede", kazao je tada Akinfenva.

I od tog trenutka je počelo njegovo prijateljstvo sa Jirgenom Klopom, koji je sinoć, neposredno nakon pobjede Vajkomba, poslao video poruku svom nesuđenom pojačanju.

"Zdravo veliki čovječe, svaka ti čast. Vrlo sam siguran da si tokom karijere zaslužio da budeš makar igrač Čempionšipa, i sada si konačno tu. Sjajna pobjeda i svaka čast! I u ovim čudnim vremenima, nadam se da ćeš dostojno proslaviti" poručio je Klop.

Akinfenvi se neće ispuniti želja da igra u Liverpulu, ali će sa Vajkombom naredne sezone doseći visine koje je čekao cijelu karijeru.

Bonus video: