Klop "pecnuo" Mančester siti: Ukidanje suspenzije nije dobra poruka

Sud je dozvolio Sitiju da igra Ligu šampiona i, po mnogima, definitivno obesmislio pravila Uefe, koja želi da reguliše finansijske prilike na fudbalskom tržištu

4085 pregleda 0 komentar(a)
Klop i Gvardiola, Foto: AP
Klop i Gvardiola, Foto: AP

Mančester siti je juče dobio pravnu bitku sa Uefom, nakon što je Sud za sportsku arbitražu u Lozani, poništio odluku da klub bude suspendovan dvije godine iz evropskih takmičenja, zbog kršenja finansijskog fer-pleja.

Sud je dozvolio Sitiju da igra Ligu šampiona i, po mnogima, definitivno obesmislio pravila Uefe, koja želi da reguliše finansijske prilike na fudbalskom tržištu.

Tako misli i Jirgen Klop.

"Ne mislim da je jučerašnji dan bio dobar dan za fudbal. Finansijski fer-plej je dobra ideja. Na taj način bi trebalo da se štite klubovi, da se finansiraju iz realnih izvora. Ovo nije dobra poruka", kazao je trener Liverpula Jirgen Klop.

UEFA je u februaru kaznila Siti zbog toga što je ustanovila da se vještački finansira, najviše preko avio kompanije Etihad, koju kontroliše Šeik Mansur, koji je ujedno i vlasnik kluba iz Mančestera.

Samo u sezoni 2015/16 prijavljeno je da je sponzorstvo Etihada, po kome se zove i stadion “građana”, iznosilo 75 miliona eura, a stručne komisije Uefe procijenile su da na realnom tržištu takva sponzorstva ne vrijede više od 10 miliona.

Bonus video: