Fudbaler bošnjačke nacionalnosti protjeran iz kluba zbog veličanja Mladića

Ta je vijest izazvala nevjericu i šok ne samo u sportskoj javnosti jer nije zapamćeno u BiH da sportista bošnjačke nacionalnosti veliča ratnog zločinca koji je najodgovorniji za brojne ratne zločine i genocid u Srebrenici

12592 pregleda 12 komentar(a)
Belmin Halilović, Foto: Printscreen
Belmin Halilović, Foto: Printscreen

Zbog veličanja osuđenog ratnoga zločinca Ratka Mladića, FK Modriča, nekadašnji prvak BiH, danas učesnik nižerazredne lige Republike Srpske, protjerao je iz kluba fudbalera Belmina Halilovića, javlja Hina.

Ta je vijest izazvala nevjericu i šok ne samo u sportskoj javnosti jer nije zapamćeno u BiH da sportista bošnjačke nacionalnosti veliča ratnog zločinca koji je najodgovorniji za brojne ratne zločine i genocid u Srebrenici.

“Zbog kršenja klupske discipline i nanošenja štete ugledu kluba, Modriča je odlučila da raskine ugovor sa ovosezonskim pojačanjem Belminom Halilovićem.Klub se ograđuje od takvih i sličnih stvari, te od svojih članova zahtjeva da se isključivo koncentrišu na sport i profesionalne obaveze”, ojasnili su svoju odluku iz Modriče.

Belmin Halilović je u utorak za sarajevski portal Klix.ba pojasnio šta se tačno dogodilo.

"Kriv sam i izvinjavam se svima koje sam uvrijedio ovom neslanom šalom.Ružno je to što sam uradio, ali ja stvarno nisam nikada imao mrlju u svojoj karijeri i ne mogu da vjerujem što mi se događa. Prijatelj me izdao za pare. Uvijek smo se šalili, on je, recimo, kao Srbin pjevao pjesmu Halida Bešlića 'Sarajevo, grade moj', ali ako je on meni uništio život, ja ne želim njemu. Što se konkretno ovoga tiče, to je bila interna šala. On je meni poslao nešto vezano za Nasera Orića (ratnog zapovjednika Srebrenice) i u nastavku zezancije sam ja njemu poslao ovo za Ratka Mladića", rekao je Halilović za sarajevski portal.

Bonus video: