Gvardiola: Dobar sam trener, ali bio bih ništa bez igrača

"Imamo mnogo novca i naravno da želimo da se pojačamo. Ipak, htjeli smo da dovedemo Aleksisa Sančesa, ali zaista nismo mogli da ga priuštimo. Htjeli smo i Harija Megvajera, nismo mogli da ga platimo koliko je Mančester junajted platio. Da, imamo novca, ali ga imaju i drugi", kazao je Gvardiola

2650 pregleda 1 komentar(a)
Pep Gvardiola, Foto: AP
Pep Gvardiola, Foto: AP

Nakon što je Mančester Siti dobio žalbeni postupak pred sudom i moći će da nastupa u evropskim takmičenjima, iako su po odluci Uefe prekršili finansijski fer-plej, Pep Gvardiola, trener"građana", kazao je da njegov tim nije prekršio nikakva pravila te da i drugi imaju mnogo novca, a ne samo Siti, prenosi agencija Anadolija.

"Imamo mnogo novca i naravno da želimo da se pojačamo. Ipak, htjeli smo da dovedemo Aleksisa Sančesa, ali zaista nismo mogli da ga priuštimo. Htjeli smo i Harija Megvajera, nismo mogli da ga platimo koliko je Mančester junajted platio. Da, imamo novca, ali ga imaju i drugi", kazao je Gvardiola.

Istakao je da su dobri igrači ključni u postizanju velikih uspjeha.

"Dovoljno sam skroman da mogu da priznam da sam ništa bez igrača. Dobar sam trener, ali ne možeš osvajati titule bez dobrih igrača. U proteklih deset godina gradili smo klub da bude elitni i morali smo da investiramo. Možemo da trošimo onoliko koliko vlasnici dozvoljavaju, prateći pravila finansijskog fer-peja i to je uvijek bio slučaj", rekao je Gvardiola.

Bonus video: