Petković: Bojim se da se Srbija ne obruka na Svjetskom prvenstvu u Rusiji

"Imamo kvalitetne igrače, dobar tim, nekoliko igrača u jakim klubovima. Dušan Tadić je po meni naš najbolji igrač, a nije standardan u ekipi...", kazao je Petković
77 pregleda 8 komentar(a)
Dejan Rambo Petković, Foto: Crvenazvezdafk.com
Dejan Rambo Petković, Foto: Crvenazvezdafk.com
Ažurirano: 03.02.2018. 10:39h

Proslavljeni srpski fudbaler Dejan Rambo Petković rekao je da se boji da se reprezentacija Srbije u Rusiji ne obruka kao na prethodnim svjetskim prvenstvima.

"Bojim se kakva je situacija kod nas. Plasirali smo se i to je izuzetno dobar rezultat. Svaka čast i čestitke svima. Međutim, izgubili smo stručni štab, imamo novi i treba se prilagoditi. Kako će to biti, bojim se, selektor početnik, nije to uopšte lako. Cilj je bio da se plasiramo, ne da budemo prvi, ali kad si tu i kad se takmičiš želiš najbolji mogući rezultat. Pretposljednje i posljednje veliko takmičenje za nas nisu bili kako treba, pogotovo pretposljednje 2006. kada smo se obrukali i samo se bojim da to ne ponovimo", rekao je Petković u razgovoru sa novinarima.

Popularni Rambo je posjetio svoj nekadašnji klub Crvenu zvezdu koji se za nastavak sezone priprema u Turskoj.

On je naveo da Srbija ima dobar tim.

"Imamo kvalitetne igrače, dobar tim, nekoliko igrača u jakim klubovima. Dušan Tadić je po meni naš najbolji igrač, a nije standardan u ekipi...", kazao je Petković.

Petković će tokom Mundijala biti stručni konsultant najveće brazilske televizije Globo.

"Biće uživanje i malo strepnje 27. juna", rekao je Petković uz osmjeh.

Istakao je da će utakmica Srbija - Brazil biti "nebitna" jer su srpskom timu važnije prethodne sa Kostarikom i Švajcarskom.

"Brazil je nebitan, bitno je da odigraš protiv Kostarike i Švajcarske. Dođi Brazilu sa šest bodova, pa da se opustimo", dodao je Petković.

On je posebno pohvalio selektora Brazila, Titea, koji je potpuno promijenio sistem i velikim razlikama pobjeđuje protivnika, a tu reprezentaciju vidi kao favorita u Rusiji.

"Držim ipak kočnicu jer imamo najboljeg igrača na svijetu koji nije bio svjetski prvak Lionela Mesija (Argentina). To je opasnost za Brazil jer mu je ovo posljednja šansa. Tu su i Njemci, i tu se završava neki krug ozbiljnih favorita za ovo Svjetsko prvenstvo", rekao je Petković.

Bonus video: