Čovjek-tim Antonio, Vest Hem bez njega ne umije

Iskusni fudbaler postigao četiri gola u pobjedi „čekićara” nad Noričom i približio svoju ekipu opstanku

1794 pregleda 0 komentar(a)
Antonio je Vest Hemova talija, Foto: Reuters
Antonio je Vest Hemova talija, Foto: Reuters

Fenomenalna partija Majkla Antonija nije mogla da dođe u boljem momentu za Vest Hem, koji se bori za opstanak u Premijer ligi.

Iskusni vezista, koji u posljednje vrijeme sve češće igra i napadača, zablistao je protiv Noriča - u pobjedi 4:0 bio je strijelac sva četiri gola.

Antonio je prvi fudbaler „čekićara” koji je u Premijer ligi pogodio mrežu četiri puta, a jedini je član londonskog kluba kojem je to uspjelo još od 1981. i dostignuća Dejvida Krosa.

Tri kola do kraja prvenstva, Vest Hem ima tri boda više od timova koji su u zoni ispadanja...

Dijego Kosta je pogotkom protiv Betisa uveo Atletiko Madrid u Ligu šampiona, dok je još jednu maestralnu partiju odigrao Rahim Sterling, koji je upisao het-trik u Brajtonu.

GOLMAN

Poup (Barnli) - Liverpul nije pobijedio na „Enfildu” prvi put nakon 24 uzastopna trijumfa.

Sve zasluge za to idu engleskom reprezentativcu, jednom od najboljih čuvara mreže u Premijer ligi koji je u više navrata skidao zicere izabranicima Jirgena Klopa.

ODBRANA

Mendi (Real Madrid) - Zidanovo iznuđeno rješenje nakon povrede Marsela, ali Francuz nije zakazao ni u jednom meču od kada je zamijenio Brazilca. Postigao je fantastičan gol u Granadi i približio „kraljevski klub” tituli.

Alderveireld (Totenhem) - najzaslužniji što je Totenhem savladao Arsenal u derbiju sjevernog Londona. Sparsi i dalje jure plasman na evropsku scenu, pitanje je i da li je to realno kada se zna kako osciliraju cijele sezone.

Ernandes (Milan) - savremeni bek, spoljnji fudbaler koji je opcija više u napadu, pokazao je to i u Napulju kada je pogodio mrežu. Mane koje odavno pokazuje u defanzivi valjda i nisu toliki problem.

SREDINA

Vidal (Barselona) - dočekao je 20. asistenciju Lea Mesija u Primeri ove sezone i riješio pitanje pobjednika protiv Valjadolida. Barsa i dalje čeka kiks Reala, a vremena je sve manje - do kraja su ostala još samo dva kola, a veliki rival ima četiri boda više.

Sterling (Mančester siti) - tri gola u Brajtonu, treći je bio nevjerovatna slučajnost... Kako god, Sterling je na brojci 17 ove sezone u Premijer ligi, iza njega je još jedna sezona u kojoj je uradio mnogo toga.

Modrić (Real Madrid) - imao je Real velikih problema u Granadi nakon što je domaćin smanjio na 2:1. Hrvatski as je, međutim, stao na loptu, dao sigurnost ekipi i natjerao domaćina da se pomiri s porazom. Real će osvojiti titulu ako u četvrtak u Madridu pobijedi Viljareal.

Gomes (Atalanta) - motor tima iz Bergama. Gotovo svaka akcija počinje od Papua i šteta je što i njegova i timska partija nije zaokružena trijumfom nad Juventusom koji bi bio potpuno zaslužen. Kobni su, međutim, bili penali koje je realizovao Kristijano Ronaldo.

NAPAD

Dijego Kosta (Atletiko Madrid) - dva gola Atletiku je poništio VAR, treći nije mogao - postigao je iskusni napadač i definitivno uveo „kolćonerose” u evropsku elitu. Atletiko je opet tamo gdje mu je mjesto, mada je ove godine imao i veće ambicije - da se bori za titulu.

Sančes (Inter) - u vremenu kada je Lautaro Martines van forme, kada se Romelu Lukaku muči s povredom leđa, Čileanac je postao veoma važan za Antonija Kontea. Sančes je u pobjedi nad Torinom učestvovao s dvije asistencije, sve se više priča o tome da će ga Inter otkupiti od Mančester junajteda.

Antonio (Vest Hem) - pamtiće subotu 11. jul kao dan u kojem je ispisao istoriju Vest Hema. Ne postižu se svaki dan četiri pogotka, i to u meču u kojem je kiks zabranjen.

Bonus video: