Spremna trampa: Hojbjerg u Totenhemu, Voker-Piters ostaje „svetac”

Totenhem i Sautempton su u završnoj fazi pregovora oko trampe u koju bi bili uključeni Pjer-Emil Hejbjerg i Kajl Voker-Piters

2435 pregleda 0 komentar(a)
Pjer-Emil Hejbjerg na utakmici sa Noričem, Foto: Reuters
Pjer-Emil Hejbjerg na utakmici sa Noričem, Foto: Reuters

Žoze Murinjo je izabrao treće pojačanje otkada je stigao u Totenhem.

Nakon Stivena Bergvajna iz PSV i Žedsona Fernandeša, koji je stigao na pozajmicu iz Benfike, Specijalni je odlučio da dovede Pjer-Emila Hejbjerga.

Totenhem i Sautempton su u završnoj fazi pregovora oko trampe u koju bi bili uključeni danski zadnji vezni i Kajl Voker-Piters. Desni bek je od januara na pozajmici u redovima „svetaca” i izborio se za mjesto u startnih 11, što u Totenhemu ne bi mogao.

Hejbjerg, koji uskoro slavi 25. rođendan, kao veliki talenat je 2012. stigao u Bajern, a sa 17 godina i osam mjeseci je postao najmlađi igrač Bavaraca u Bundesligi.

Nije se, međutim, izborio za mjesto u timu, pa je u julu 2016. stigao u Sautempton. Prošle i ove sezone je nezamjenljiv, a Murinjo smatra da je idealan izbor za zadnjeg veznog.

Specijalni je pod pritiskom da iskoristi Tangija Endombelea, najskupljeg igrača u istoriji Sparsa, koji ima veoma malu minutažu.

Ako bi stigao Hojbjerg, bivši vezista Liona bi mogao da ode malo naprijed i da konačno pokaže zbog čega je plaćen 62 miliona eura, uz eventualno još 10 na ime bonusa.

Bonus video: