Kralju 34. kruna

„Merengesi” su na stadionu „Alfredo di Stefano” savladali Viljareal 2:1 i kolo prije kraja osigurali šampionski pehar

13048 pregleda 125 reakcija 4 komentar(a)
Foto: REUTERS
Foto: REUTERS

Do pauze zbog koronavirusa, Real Madrid je bio ranjiv.

Znao je da savlada Barselonu, a da prije i poslije tog meča izgubi od Levantea (i to samo 1:0) i Betisa, prosipao bodove i protiv Majorke, Valjadolida, još jednom Betisa...

Ali, kada se tim Zinedina Zidana vratio na teren poslije pandemije koronavirusa, koja je užasno pogodila Španiju, odigrao je bez greške - „kraljevski klub” je upisao 10. pobjedu za 33 dana i 34. put u klupskoj istoriji postao nacionalni prvak.

„Merengesi” su na stadionu „Alfredo di Stefano” savladali Viljareal 2:1 i kolo prije kraja osigurali šampionski pehar.

Karim Benzema je donio prednost u 29. minutu na asistenciju Luke Modrića, a onda u 77. na bizaran način povisio na 2:0.

Naime, Serhio Ramos je iznudio penal, a onda postavio loptu da ga izvede. Nije šutirao, već je samo ćušnuo loptu, na koju je natrčao Francuz i proslijedio u mrežu.

Benzema je, međutim, ranije ušao u šesnaesterac, pa se izvođenje ponovilo. Tada je on postavio loptu na bijelu tačku i pogodio.

Konačni rezultat postavio je Visente Ibora u 83. minutu, a 10 minuta kasnije Tibo Kurtoa je na nestvaran način sačuvao sva tri boda.

Doduše, ispostavilo se da Realu pobjeda nije bila ni potrebna, jer je Barselona, koja je u posljednje dvije sezone bila šampion, izgubila od Osasune, koja je gol za trijumf dala sa igračem manje preko Roberta Toresa (2:1).

Navijači Katalonaca će sa tog meča pamtiti samo sjajan gol Lionela Mesija iz slobodnog udarca.

Atletiko je savladao Hetafe 2:0 i napravio veliki korak ka 3. mjestu, jer ima dva boda više od Sevilje, koja je remizirala sa Real Sosijedadom (0:0). Stefan Savić je odmarao.

U posljednjem kolu rješavaće se ko će u Ligu Evrope, ali i u Segundu. Kandidati su Selta sa 36 i Leganes sa 35 bodova.

Tim iz Viga je propustio veliku šansu, jer je kući izgubio od Levantea 3:2 (Nikola Vukčević gledao meč sa klupe). Leganes je to iskoristio senzacionalnom pobjedom na gostovanju Atletik Bilbaou (2:0).

Tim iz predgrađa Madrida će u posljednjem kolu dočekati Real i moraće da pobijedi, jer ima slabiji međusobni skor od Selte. Pod uslovom, naravno, da tim iz Galicije ne pobijedi na gostovanju otpisanom Espanjolu...

U Segundu se večeras i zvanično vratila Majorka, koja je vodila na Balearskim ostrvima, a onda izgubila od Granade 3:1.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: