Adrović: Sreća prati hrabre

OFK Titograd opstao u Prvoj ligi, Admir Adrović smatra da se isplatio rizik kluba da u drugom dijelu sezone da šansu velikom broju mladih igrača

2820 pregleda 4 komentar(a)
Adrović je prvi probio granicu od 100 pogodaka u Prvoj Ligi, Foto: OFK Titograd
Adrović je prvi probio granicu od 100 pogodaka u Prvoj Ligi, Foto: OFK Titograd

Iako je OFK Titograd navikao domaću fudbalsku javnost da se bori za trofeje ili izlazak na evropsku scenu, ova sezona je unijela strah u redove prvoligaša sa Starog aerodroma. OFK Titograd je opstanak obezbijedio tek nakon penal-ruleta u revanšu baraža sa drugoligašem Bokeljom.

No, postoji i druga strana... Sezona je donijela i prvog strijelca koji je u najkvalitetnijem domaćem takmičenju probio magičnu granicu od 100 pogodaka. Baš u dresu OFK Titograda to je uspjelo Admiru Adroviću, koji je prvi na vječitoj listi sa 102 pogotka.

- Sreća prati hrabre. Ta maksima se pokazala kao tačna u našem slučaju. Svi godinama pričaju o tome da se daje šansa mladima, a u ekipi imaju dva do tri mladića. OFK Titograd je pružio priliku čak osmorici mlađih, koji su bili prvotimci. Tačnije, samo smo Novović, Merdović, Alić i ja u ekipi imali smo iskustvo igranja u Prvoj ligi i računamo se u iskusne igrače. Zato su neminovne bile i oscilacije, previše remija i na kraju borba za opstanak kroz baraž - objasnio je najbolji strijelac u istoriji Prve lige.

Adrović je u zimskoj pauzi pojačao Titograd, kada je ekipa bila na svega pet bodova od mjesta koja vode na evropsku scenu.

- Smatralo se tada da će moje iskustvo pomoći da se probije i ta barijera, ali neiskustvo ekipe je prevagnulo na drugu stranu. Uz to, Petrovac je odigrao odličnu polusezonu i našli smo se u baražu. Potcijenili smo Bokelj, smatrajući da će biti lako i otrijeznio nas je poraz u prvoj utakmici kod kuće. Uvidjeli smo nesporni kvalitet Kotorana i u revanšu smo znali šta nas čeka - kaže Adrović i dodaje: - Odigrali smo maksimalno angažovano i smatram da je trebalo da pobijedimo sa nekoliko golova razlike. Ipak, nismo imali sreće da postignemo drugi pogodak, ali smo kasnije dočekali sreću u penal seriji. Smatram i da bi ishod drugog para baraža bio drugačiji da Kom nije zavarala ta pobjeda u posljednjim trenucima domaće utakmice. Jezero je, takođe, pokazalo kvalitet i zasluženo je slavilo.

Adrović je osim bogatog iskustva u Telekom 1. CFL u dresu Berana, Budućnosti, Mladosti, Sutjeske i opet Mladosti (OFK Titograd) igrao u čak osam inostranih liga.

- Po meni, ove sezone je naša Prva liga bila najslabija. Nije bio potreban poseban kvalitet da bi se došlo do evrokupova i smatram da je razlog tome premalo šansi koje se ukazuju mlađim igračima. OFK Titograd, tačnije Vladan Vujović je rizikovao i uz ostvarenje cilja dobio je osam mladića sa značajnim prvoligaškim iskustvom i za nekoliko njih već stižu ponude. A od toga klub živi. I ja imam ponuda, a imao sam sreće da me kroz karijeru zaobiđu povrede i sa 32 godine još sam konkurentan i mogu dosta da pružim. Samo, ne odbacujem opciju da ostanem ovdje, jer ne bih po svaku cijenu išao van Crne Gore kao u mladosti. Doduše, neke do tih odluka su bile zaista dobre, poput igranja u Bahreinu ili Hong Kongu - zaključio je Adrović.

Adroviću je blizu samo Giga Vuković

Admir Adrović, najbolji strijelac u istoriji Prve crnogorske lige, magičnu cifru je probio ove sezone u kojoj je postigao pet golova za OFK Titograd.

- Znam da sam najproduktivniji bio u Budućnosti, gdje sam iz igre postigao 22 gola. Mislim da me na vječitoj listi prati Ivan-Giga Vuković, koji je blizu cifri od 90 pogodaka. Raduje me taj podatak, ali i to da se osjećam odlično i da još mogu da igram na visokom nivou - kaže Adrović i nastavlja:

- Mada, tokom boravka u Sutjesci završio sam dvije godine Fakulteta za fizičku kulturu, a sada sam nastavio studije i privodim ih kraju. Sport jeste moj izbor, pa nije isključeno da se posvetim i trenerskoj školi i sticanju zvanja. No, koronavirus remeti mnoge planove, unosi neizvjesnost, ali se nadam da ću u miru odmoriti nekoliko dana u roditeljskom domu u Beranama - istakao je Adrović.

Bonus video: