Širle se oprostio od fudbala sa 29 godina

Andre Širle je bio prvak svijeta u dresu "elfa" 2014. godine, ima dvije bronze sa evropskih prvenstava, titulu Premijer lige sa Čelsijem...

3350 pregleda 0 komentar(a)
Širle je ostvario san svakog dječaka, Foto: Beta/AP
Širle je ostvario san svakog dječaka, Foto: Beta/AP

Proslavljeni njemački fudbaler, Andre Širle, odlučio je za završi bogatu fudbalsku karijeru. Pomalo iznenađujuće, pošto je svjetskom prvaku sa Njemačkom 2014. godine, tek 29 godina.

Uz to, Širle je imao ponudu iz Turske, jer se spekulisalo da mu Fenerbahče nudi dva miliona za potpis i platu godišnju od 2,5 miiona eura.

Ipak, Širle je odlučio da je dosta, pošto je do 2016. godine imao previše problema sa povredama, a ove je u dresu Spartaka nastupio svega 13 puta, uz gol i dvije asistencije u zbirnom učinku.

On ima i dvije bronze sa evropskih prvenstava, titulu prvaka Engleske sa Čelsije i dva Kupa Njemačke, sa Borusijom Dortmund i Volfsburgom.

"Želim da objavim da napuštam profesinalni fudbal. U svoje i ime porodice želim da se zahvalim svima koji su bili dio tih nevjerovatnih godina. Podrška i ljubav koju sam imao je bila nevjerovatna. Tolika, da ni u snu tako nešto nisam očekivao. Ispred mene su brojne mogućnosti i spreman sam za nove izazove", kazao je Širle.

Bonus video: