Zidanov Real ne zna šta je neuspjeh

„Kraljevski klub” furioznim finišom sezone stigao do titule prvaka Španije, 34. put u istoriji. Francuski trener osvojio 11. trofej

8811 pregleda 69 reakcija 3 komentar(a)
Još jedna Zidanova trofejna sezona s Realom, Foto: Reuters
Još jedna Zidanova trofejna sezona s Realom, Foto: Reuters

Samo 209 utakmica sjedio je Zinedin Zidan na klupi Real Madrida do sada. U tom periodu je podigao 11 trofeja, u prosjeku na svakih 19 utakmica po jedan.

Posljednji u nizu osvojen je prije dvije noći, kada je „kraljevski klub” stavio tačku na šampionsku trku u La Ligi. Real je prvak Španije 34. put u istoriji, prekinuvši dvogodišnju dominaciju Barselone...

- Ova titula vrijedi mnogo, jer je sve što smo uradili od kada je prvenstvo nastavljeno bilo impresivno - rekao je Zidan.

U 10 utakmica po nastavku šampionata Real je slavio svih 10 puta, u toj seriji je primio samo četiri gola.

- Nisam baš očekivao takav niz, ali ekipa je reagovala onako kako sam samo mogao da poželim - istakao je Francuz.

11 trofeja sa Real Madridom osvojio je Zinedin Zidan. Ima tri pehara u Ligi šampiona, te po dva u La Ligi, Superkupu Španije i Evrope i na Svjetskom klupskom prvenstvu. Jedini trofej koji mu nedostaje na klupi „kraljevskog kluba” je u Kupu kralja

Real je prije pauze imao dva boda manje od Barse, a onda su od 14. juna do prije dvije noći redom padali Eibar (3:1), Valensija (3:0), Sosijedad (2:1), Majorka (2:0), Espanjol (1:0), Hetafe (1:0), Atletik Bilbao (1:0), Alaves (2:0), Granada (2:1) i Viljareal (2:1). Posljednja utakmica u ligi ove sezone, sjutra protiv Leganesa, biće revijalnog karaktera.

Ova titula je za Serhija Ramosa i Marsela 22. pehar u dresu Reala, ispred njih je po broju trofeja samo Pako Hento (23). Ramos i Marselo su prvi trofej sa Realom osvojili 2007. kada su postali prvaci Španije pod komandom Fabija Kapela. Imaju po pet titula u Primeri, po četiri u Ligi šampiona...

„Zidan je uradio ono što najbolje radi - opet je pobijedio”, piše „Marka” i nastavlja:

„Osvojio je trofej bez pomoći Kristijana Ronalda. Nije imao veliki učinak Edena Azara, koji se mučio s povredama, niti je dočekao da Luka Jović opravda uloženi novac. Pobijedio je i bez pomoći Marka Asensija, koji se tek nedavno oporavio od teške povrede. Da, Zidan je osvojio titulu sa starom gardom, koja je bila spremna da pobjeđuje, a ne da se zabavlja. Ubijedio je tim da mora mnogo više da brine o odbrani”, ističe madridski list.

Real je ove sezone primio najmanje golova u ligi. Mreža se tresla 23 puta, tri manje nego Atletiko Madridu, a čak 15 nego Barsi koja je od janaura kada je stigao trener Kike Setijen u šampionatu prokockala 19 od moguća 54 boda.

- Nisam vjerovao da Real nakon pauze može da pobijedi svih 10 utakmica - kazao je Setijen nakon preksinoćnjeg poraza od Osasune na „Nou kampu”.

A Lionel Mesi je bio ljut.

- Ako želimo da se borimo za pehar u Ligi šampiona, onda mnogo toga mora da se promijeni. Ovako ćemo izgubiti i od Napolija. Prokockali smo mnogo bodova i meč protiv Osasune je odraz sezone. Bili smo nekonstantni, Real je šampion, uradio je šta je do njega, ali smo mu i mi mnogo pomogli - jasan je Mesi.

Bonus video: