Semedo osuđen na pet godina zatvora i zabranom ulaska u Španiju

Semedo je ranije, dok je igrao za Viljareal, proveo pet mjeseci u istražnom pritvoru, poslije čega je optužen za pljačku, napad, kidnapovanje i posjed oružja

3765 pregleda 0 komentar(a)
Semedo, Foto: Twitter
Semedo, Foto: Twitter

Fudbaler Olimpijakosa. Ruben Semedo uosuđen je na pet godina zatvora za niz krivičnih djela počinjenih za vrijeme boravka u Španiji.

Takođe, Semedu je zabranjeno da u narednih osam godina uđe u Španiju.

Semedo je ranije, dok je igrao za Viljareal, proveo pet mjeseci u istražnom pritvoru, poslije čega je optužen za pljačku, napad, kidnapovanje i posjed oružja. Tada je platio kauciju u iznosu od 30.000 eura i izašao na slobodu i nastavio da se bavi fudbalom.

Sada će, ipak, morati da se vrati iza rešetaka, jer je na suđenju priznao djela i naveo da je sve radio u korist “treće osobe” kojoj je dugovao.

Semedo je prvi put uhapšen 20. februara 2018. godine, kada je postojala sumnja da je vezao i napao jednog muškarca u njegovoj kući, zajedno sa dvije osobe.

Grupa je otela ključeve od apartmana žrtve, izvršila upad i počinila pljačku, a prethodno je pucnjima u vazduh pokušala da zaplaši oštećenog.

Semedo je i pet mjeseci ranije bio pod lupom policije pošto je navodno unio oružje u jedan noćni klub u Valensiji, a izazvao je i incident pošto je flašom u glavu udario jednu osobe.

Nekadašnji mladi reprezentativac Portugala je profesionalnu karijeru startovao u Sportingu, 2017. je postao član Viljareala, a 2019. je stigao u Olimpijakos.

Bonus video: