Viljareal morao da otpusti uspješnog trenera zbog ranijeg dogovora sa Emerijem

Havi Kaljeho je napravio čudo sa Viljarealom, ali mora da ide, iako klub ne želi da ga otpusti

2810 pregleda 0 komentar(a)
Emeriju raniji dogovor obezbiejdio posao ali i težak zadatak, Foto: Beta/AP
Emeriju raniji dogovor obezbiejdio posao ali i težak zadatak, Foto: Beta/AP

Unai Emeri preuzima Viljareal!? "Žuta podmornica" je pobjedom nad Eibarom 4:0, zaokružila sjajnu sezonu u kojoj je osvojila peto mjesto i direktan plasman u La Ligi.

Viljarealu da zarži petu poziciju uopšte i nije trebala pobjeda, ali su igrači željeli da se pobjedom oproste od 42-godišnjeg trenera Havija Kaljehe.

Uprkos sjajnom rezultatu i igrama njegovog Viljareala, Kaljeha mora da ide zbog ranijeg dogovora oblasti Kasteljon, kojoj pripada klub i trofejnog trenera, koji je posljednji angažman imao u Arsenalu.

Vodeći gol Anguise večeras protiv Eibara, pokazao je šta misli ekipa - svi su zagrljeni pozdravlili Kaljehu.

Emeri će tako nakon Almerije, Valensija i Sevilje voditi četvrti klub u La Ligi, ali i sa velikim iskustvom stečenim u Arsenalu i Pari Sen Žermenu.

Sa druge starne, Kaljeha drugi put odlazi iz Viljareala, prvi put nakon otkaza sredinom prošle sezone da bi ga u finišu prvenstva klub vratio u želji da izbori opstanak. Uspio je...

Kakos saznaje Marka, Viljareal nije želio oproštaj od Kaljehe, naročito nakon plasmana u Ligu Evrope,ali dogovor sa Emerijem je postignut prije svih tih uspjeha Kaljeha.

Bonus video: