Petrovčani izašli iz samoizolacije i žale zbog prekida, Mugoša: Najveći smo gubitnici

Nakon 31. kola i velikog remija protiv šampiona na njegovom terenu, sva takmičenja prekinuo je Izvršni odbor Fudbalskog saveza

6605 pregleda 24 reakcija 6 komentar(a)
Sava Mugoša, Foto: Privatna arhiva
Sava Mugoša, Foto: Privatna arhiva

Iako su posljednji igrali protiv Budućnosti, pred prekid Telekom 1. CFL, igrači Petrovca nisu inficirani od mini-klastera koronavirusa ustanovljenog u redovima „plavih”.

Izabranicima Nenada Vukčevića istekla je 15-dnevna samoizolacija, ali i mogućnost da u biografiji upišu trofej, pošto su izborili završnicu Kupa Crne Gore.

Nakon 31. kola i velikog remija protiv šampiona na njegovom terenu, sva takmičenja prekinuo je Izvršni odbor Fudbalskog saveza.

- Osjećamo se najvećim gubitnicima. Tu prvenstveno mislim na igrače i sjajni stručni štab na čelu sa Vukčevićem i mojim trenerom Srđanom Kljajevićem. Imali smo perfektnu saradnju, podršku i razumijevanje. Klub nije aplicirao za licencu i svakako nismo mogli igrati u Evropi, čak ni da smo osvojili Kup, ali bi nam trofej značio. Naročito igračima kojima je istekao ugovor i koji su ostali bez prilike da se bore za pehar, ali i ostanu na oku skautima i menadžerskim agencijama. Ipak, naš slučaj je pokazao da su se u najjačem takmičenju pod okriljem FSCG poštovale preporuke i da je šampionat tekao prema svim propisima. Igrači koji su inficirani bili su u dodir sa klasterima van fudbalskih terena - objasnio je golman Petrovca Sava Mugoša.

Njemu, ali i standardnim prvotimcima Aleksandru Miliću, Halilu Muharemoviću i Milivoju Raičeviću isteklu su ugovori. Raičević je već pojačao Sutjesku.

- Pregovaram sa upravom Petrovca o novom ugovoru, jer to je želja trenera Vukčevića. Ipak, ima i ponuda sa strane. U pitanju su, međutim, klubovi kojima su prvenstva u toku i sigurno neće žuriti sa transferima. Imao sam sjajnu sezonu, pošto je Petrovac od imenovanja Vukčevića u 20 kola bodovno bio samo iza Budućnosti. E sada, mi smo prije imenovanja Vukčevića imali samo četiri boda iz 10 utakmica, a ja sam status prvog golmana zaslužio od 7. kola. Manje golova u 20 posljednjih kola primili su samo Budućnost i Podgorica, ali je i Vukčević insistirao na ofanzivnom pristupu, pa sam bio dodatno izložen. Klasu smo pokazali na gostovanju bivšem prvaku, Sutjesci, gdje nisam primio gol i pod Goricom protiv najbolje ekipe u ligi. Bili smo u momentu prekida prepuni samopouzdanja i vjerovali smo da možemo do pehara u Kupu - zaključio je 27-godišnji golman.

Bonus video: