Trener Budućnosti o zaraženim igračima: Dobro se osjećaju, očekujem ih brzo na treninzima

Prvak Crne Gore će 9. avgusta saznati rivala u kvalifikacijama za Ligu šampiona

3013 pregleda 0 komentar(a)
Trening fudbalera Budućnosti, Foto: FK Budućnost
Trening fudbalera Budućnosti, Foto: FK Budućnost

Fudbaleri Budućnosti počeli su prije tri dana treninge za novu sezonu, a trener Mladen Milinković rekao je da se igrači koji su bili pozitivni na koronavirus osjećaju dobro i da očekuje da se uskoro vrate treninzima.

Prvenstvo Crne Gore je prekinuto nakon što su mediji objavili da je jedan igrač Budućnosti bio pozitivan,.

Kasnije se virus proširio među fudbalerima, zbog čega su članovi kluba bili samoizolaciji.

“Očigledno da za igrače koji nisu sa nama da će im sigurno biti malo teže, ali se nadam da će i oni do kraja nedjelje priključiti ekipi. Svi se dobro osjećaju, nema ih puno, tako da se nadam da ćemo se kompletirati do kraja sljedeće nedjelje”, kazao je Milinković u izjavi za sajt Budućnosti.

Prvak Crne Gore će 9. avgusta saznati rivala u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Potencijalni protivnici su uglavnom poznati...

“Novi je sistem takmičenja, zbog mjera prevencije igra se jedna utakmica u Evropi, koliko je to dobro, toliko je i loše i obrnuto. Ali se sigurno u jednoj utakmici, ako ste u dobrom danu, čak i da dobijemo neko ime koje je veće od nas, jer mi nažalost nemamo neki koeficijent, nećemo predavati. Pokušaćemo da i u Evropi napravimo neki iskorak. Da li ćemo uspjeti vrijeme će pokazati, ali mi se spremamo i nadamo se , i imamo ciljeve da probamo i tu da nešto uradimo.”

U domaćim takmičenjima ciljevi su najveći mogući.

“Prvenstvo i Kup ostaju cilj. To je naša obaveza. Ove godine nismo imali šansu da branimo trofej u Kupu, ali mislim da je to dobra odluka Saveza da se prekine prvenstvo, jer je postojala šansa da se proširi zaraza i na druge klubove, što svakako ne bi bilo dobro. Ovako je to prekinuto na vrijeme”, istakao je Milinković.

Bonus video: