Sutjeska želi da vrati Adrovića nakon deceniju, Raičević već stigao

Iskusni napadač dobio poziv da se vrati u klub u kojem se afirmisao, čiji je dres nosio od 2007. do 2010. godine

3421 pregleda 8 komentar(a)
Adrović u dresu Sutjeske 2008. godine, Foto: Vijesti, Nenad Mandić
Adrović u dresu Sutjeske 2008. godine, Foto: Vijesti, Nenad Mandić

Admir Adrović, jedini fudbaler sa trocifrenim golgeterskim učinkom u Telekom 1. CFL, na korak je od povratka u Sutjesku.

Nikšićani žele da nakon tačno deceniju vrate napadača koji nedavno, noseći dres OFK Titograda, premašio učinak od 100 golova u domaćem elitnom karavanu.

Adrović (32) ima slobodne papire nakon što mu ne sa Titogradom istekao ugovor, a poziv Sutjeske stigao je odmah - čeka se odgovor iskusnog napadača, i trebao bi da stigne u narednih nekoliko dana.

Dres Sutjeske Adrović je nosio od 2007. do 2010. godine. Nikšićani su ga doveli iz Berana, za tri sezone kraj Bistrice postigao je 22 prvenstvena gola, odatle je napravio prvi inostrani transfer (iranski Damaš).

Bio je učesnik i legendarnih mečeva baraža između Sutjeske i Čelika 2008, njegov gol je i odlučio dvomeč koji je ukupno gledalo blizu 20 hiljada navijača na nikšićkom stadionu, a sa Sutjeskom je i sezonu kasnije izašao na internacionalnu scenu.

Nakon toga igrao je za Budućnost (dva puta) i OFK Titograd (takođe dva puta), a u inostranstvu je igrao za rumunski Panduri, Al Muharak iz Bahreaina, Pegasus (Hong Kong), tajlandski Sukhotai, kineski Dalijen i Oman klub iz Omana.

A dok čeka Adrovića, Sutjeska je dovela još jednog napadača, još jednog koji je ponikao u Beramana - Milivoje Raičević, popularni Beko, zvanično je novi član Nikšićana.

Raičević je već predstavljen kao novi igrač Sutjeske
Raičević je već predstavljen kao novi igrač Sutjeskefoto: FK Sutjeska

Nekadašnji fudbaler OFK Beograda, Pazove, Jedinstva i Budućnosti minulu polusezonu proveo u Petrovcu.

Raičević je danas napunio 27 godina. Važio je za velikog talenta, ali su ga povrede usporile i spriječile da pruži onoliko koliko se očekivalo.

Blizu dolaska u Sutjesku je još jedan bivši fudbaler Budućnosti, štoper Filip Mitrović, koji je minule sezone igrao u Komu.

Sutjeska polako slaže tim za narednu sezonu, a ugovore su prošle sedmice produžili i najveće zvijezde tima Damir Kojašević i Marko Ćetković.

Očekuje se da će za koji dan biti zvanično predstavljen i novi trener - Dragan Radojičić, koji stiže umjesto Nikole Rakojevića.

Bonus video: