Luka Modrić: Neću se lako odreći Reala, ali sam spreman i za neželjenu opciju

Modrić ostaje pri tome da želi da završi karijeru u Realu, iako zna da je rijetkost da vezni igrač dočeka penziju u najvećem klubu na svijetu, čiji takmičarski ritam ne trpi nikakva posustajanja

4063 pregleda 1 komentar(a)
Luka Modrić, Foto: AP
Luka Modrić, Foto: AP

Luka Modrić je spreman da ostane u Realu do kraja karijere.

Najbolji igrač svijeta u 2018. godini je nakon pauze zbog koronavirusa pružao dobre partije i pokazao da je važan dio Reala.

Ipak, u španskim medijima se provlači priča da je „u padu” i da „godine čine svoje”.

„Razumijem kako mediji funkcionišu. Od dolaska u Madrid imao sam različite tretmane, od dilema da sam promašaj, pa do velikih priznanja i podrške. Uvijek sam to prihvatao kao dio života u ovako velikom klubu kao što je Real, gdje su očekivanja kontinuirano velika, a pritisak stalno maksimalan. Uvijek si na vagi i to je tako”, rekao je Modrić, koji ima 34 godine, za "Sportske novosti".

"Ne želim da budem ni povlašćen, ni zaštićen u kritici za nekakve minule zasluge, ali mislim da je fer i da sam zaslužio da se procjenjujem na osnovu onoga što pokazujem na terenu, a ne samo u kontekstu predrasude koliko mi je godina. Na kraju krajeva, sam sebi sam najveći kritičar. Onog trenutka kada procijenim da više ne mogu da pratim ritam, da nisam koristan, prvi ću to da priznam i da se povučem.”

Modrić ostaje pri tome da želi da završi karijeru u Realu, iako zna da je rijetkost da vezni igrač dočeka penziju u najvećem klubu na svijetu, čiji takmičarski ritam ne trpi nikakva posustajanja.

„Real je moja kuća, ali Real odlučuje šta je najbolje za klub. Znam da se ovdje vezni, ili napadači rijetko zadrže do 35 godina. Ja sam uspio i to mi nije poklonjeno, nego sam zaslužio radom i ponašanjem. Ukoliko Real procjeni da više nisam taj, spreman sam i na tu neželjenu opciju. Ništa to ne bi promijenilo moju emociju prema klubu. Iako, nadam se da ću srušiti i taj stereotip da se u Realu ne može dočekati kraj karijere u određenim godinama, nakon 34. i 35. Jako sam se namučio da dođem do Reala, prošao sam svašta i neću se olako odreći tog statusa. Boriću se na terenu da zaslužim ostanak”, rekao je Modrič, koji ima ugovor sa Realom do juna 2021. godine.

Bonus video: