Mitrović: U Fulamu sam zbog Jokanovića

„Igraju napadački fudbal s dosta centaršuteva, a ja u takvoj igri osjećam najprijatnije”, rekao je srpski napadač
72 pregleda 0 komentar(a)
Aleksandar Mitrović, Foto: Twitter
Aleksandar Mitrović, Foto: Twitter
Ažurirano: 01.02.2018. 19:09h

Novi fudbaler Fulama Aleksandar Mitrović rekao je danas da je u londonski klub došao prije svega zbog trenera Slaviše Jokanovića.

„U Fulam sam došao prije svega zbog trenera, a potom zbog stila igre. Jokanović bio veliki igrač, a sada je jako dobar trener, razgovarao sam juče s njim, a i tokom januara nekoliko puta... Iznio mi je planove i zato sam odabrao Fulam”, rekao je Mitrović za klupski sajt.

Srpski napadač je u Fulam došao na šestomjesečnu pozajmicu iz Njukasla, jer nema mjesto u ekipi Rafaela Benitesa.

„Fulam ima mlad i dobar tim. Postiže mnogo golova i za mene igra najbolji fudbal u Čempionšipu. Bili su odlični prošle godine, a i ove su sjajni. Igraju napadački fudbal s dosta centaršuteva, a ja u takvoj igri osjećam najprijatnije”, rekao je Mitrović.

Momak koji je igrao za mlađe kategorije Partizana dok je Jokanović vodio „crno-bijele” je kazao da su ga novi saigrači lijepo prihvatili i dodao da jedva čeka utakmice, te da će borba za plasman u Premijer ligu biti interesantna.

„Mislim da bi Fulam po igri trebalo da bude među prva dva na tabeli. Ako nastavimo ovako, za to imamo šanse. Čampionšip je dugačko takmičenje, trebalo bi ići utakmicu po utakmicu. Pokušaćemo u istom ritmu da nastavimo, biće interesantno”, rekao je on.

Fulam je šesti na tabeli sa 48 bodova, 17 manje od prvoplasiranog Vulverhemptona, ali samo šest od drugoplasiranog Derbija.

Mitrović je kazao da mu prelazak u Fulam znači i kako bi se dobro pripremio za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, gdje bi trebalo da predvodi napad Srbije.

„Plasman na Mundijal je velika stvar za mene, ali i za cijelu zemlju. Osam godina nismo bili na velikom takmičenju, vratili smo se tamo gdje bi trebalo da budemo. Nadam se da ćemo pobjeđivati i ostvariti dobar rezultat”, zaključio je Mitrović.

Bonus video: