Zetin "vrtić" mogao bi da bude još mlađi, Roganović: Moramo da se pojačamo

Zeta će 9. avgusta dobiti rivala u pretkolu kvalifikacija za LE, 10 dana kasnije odigraće prvi evropski meč, ali su najiskusniji igrači najavili odlaske. Sekulić je već otišao u Budućnost, Sopo u Švedskoj

4662 pregleda 4 komentar(a)
Fudbaleri Zete, Foto: Savo Prelević
Fudbaleri Zete, Foto: Savo Prelević

Zeta, godinama najmlađa ekipa u eliti, naredne sezone mogla bi da bude - još mlađa.

Odlaske su, naime, najavili najiskusniji - kapiten Goran Milojko, golman Zoran Aković, defanzivac Jovan Baošić...

Reprezentativac Nemanja Sekulić već je prešao u Budućnost, dok je Kamerunac Denis Alfosno Sopo otputovao u Švedsku, gdje je na korak od potpisa ugovora sa jednim drugoligašem.

Zetin "vrtić" tako bi mogao da se iskuša u Evropi - bez obzira na mladost tima, ekipa Dejana Roganovića nastavila je u minuloj, prekinutoj sezoni, nisku plasmana na internacionalnu scenu.

Golubovčani će ovog ljeta debitovati u pretkolu kvalifikacija za Ligu Evrope i biće nosioci na žrijebu, koji će se održati 9. avgusta. Mogući rivali su ekipe iz Velsa, Sjeverne Irske, Andore...

"Nadam se da ćemo, uprkos svemu, zadržati kostur tima, ali nećemo praviti problem nijednom igraču koji je u poslednjih nekoliko godina iznio teret. Ipak, ukoliko bude odlazaka, onda će biti i dolazaka. Moramo se pojačati, moramo dovesti igrače na tim pozicijama i pojačati konkurenciju u timu", kazao je Roganović uoči današnjeg početka priprema.

I one će biti specifične - u jeku pandemije koronavirusa, ekipe su prinuđene da treniraju u posebnim uslovima.

I dok se još ne zna datum početka nove sezone, Zeta ima svoj vremenski orjentir - 19. ili 20. avgust, kada će se igrati meč pretkola kvalifikacija za LE.

"Biće teško raditi u ovakvim uslovima, ali na neki način imamo iskustva nakon prvog talasa koronavirusa. Znamo kako da se ponašamo kada su treninzi u pitanju. Ali, trenutno stanje u Crnoj Gori je takvo da se nikad ne zna od koga i kako se možemo zaraziti. Moramo biti odgovorni, posebno poslije treninga da se ne bi gro, ili čitavi tim zarazio. Nadam se da ćemo ovaj pripremni period proći bez ikakvih problema", istakao je Roganović.

Bonus video: