Dalić ostaje na klupi „vatrenih” do Katara

postojeći ugovor je isticao ovoga ljeta, ali su predsjednik HNS-a Davor Šuker i Dalić dogovorili novi sporazum na dvije godine i pet mjeseci

2836 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Beta/AP
Foto: Beta/AP

Zlatko Dalić će braniti titulu vicešampiona svijeta, jer je Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) potvrdio produženje ugovora do Mundijala u Kataru 2022.

postojeći ugovor je isticao ovoga ljeta, ali su predsjednik HNS-a Davor Šuker i Dalić dogovorili novi sporazum na dvije godine i pet mjeseci.

- Za nas niti jednoga trenutka nije bilo upitno da će Zlatko voditi momčad na Euru idućeg ljeta, a jako mi je drago što smo odmah dogovorili saradnju sve do Svjetskog prvenstva 2022. Zlatko je vrlo jednostavna i korektna osoba za razgovor, lako smo dogovorili sve detalje oko nastavka. Njegovi rezultati govore sami za sebe, ponosni smo na sve što je do sada ostvario kao selektor i Savez će njemu i reprezentaciji omogućiti maksimalne uslove za rad, kao što je bilo i do sada - rekao je Šuker.

Čovjek koji je reprezentaciju preuzeo u oktobru 2017. i kroz baraž se domogao Mundijala u Rusiji, zahvalio se na ukazanom povjerenju.

- Kako se odvila situacija s epidemijom i odgađanjem Eura za naredno ljeto, saglasili smo se da ima smisla zaokružiti cijelu priču do Svjetskog prvenstva 2022. godine. Uvijek sam govorio da nema veće časti od vođenja reprezentacije svoje zemlje i zato kod mene nije bilo nikakve dileme oko nastavka saradnje. Imam puno motiva, energije i ambicije, dok god se tako osjećam s puno ponosa ću voditi hrvatsku reprezentaciju - poručio je svjetski vicešampion.

Bonus video: