Zahvalan sam što sam bio dio ovog specijalnog mjesta

Ništa sem ljubav i zahvalnost za posljednjih šest godina. Hvala nevjerovatnim ljudima koji su učinili da ovo mjesto osjećam kao dom...

5451 pregleda 2 komentar(a)
Odlazi kao šampion: Adam Lalana, Foto: Reuters
Odlazi kao šampion: Adam Lalana, Foto: Reuters

Poslije šest godina i bezbroj povreda koje su ga onemogućile da do kraja razvije talenat, Adam Lalana se oprašta od Liverpula.

Odlazi kao član zlatne generacije, koja je na „Enfild” vratila titulu prvaka Engelske poslije 30 godina i osvojila Ligu šampiona.

Odlazi i sa tugom, jer svi, pa i on, znaju da je mogao više.

Nekadašnjem ofanzivnom vezisti Sautemptona, iz kojeg je 2014. došao za 31 milion eura, ugovor ističe za nekoliko dana.

Traži novi klub, ali će ovaj sa Mersisajda zauvijek biti u njegovom srcu.

„Ništa sem ljubav i zahvalnost za posljednjih šest godina. Hvala nevjerovatnim ljudima koji su učinili da ovo mjesto osjećam kao dom.

Hvala navijačima, koji su me prihvatili i učinili da se osjećam kao jedan od njih. Prvoklasnom osoblju, bez kojeg ništa što ostvarujemo kao igrači ne bi bilo moguće. Ne mogu da nađem riječi da opišem koliko mi znače... oni su sve!

Brendanu Rodžersu, zauvijek ću biti zahvalan što mi je dao privilegiju da predstavljam ovaj klub. Jirgen Klopu, još boljem čovjeku nego što je fudbalski menadžer.

Mojim saigračima, oni su moja braća. Dijeliti ovaj put sa ovim momcima me je učinilo najsrećnijim tipom u ovoj igi.

Kapitenu, Džordan Hendersonu... mom najboljem prijatelju! Niko ne zaslužuje uspjeh više od ovog momka. Znači mi sve na svijetu što sam mogao da budem uz njega dok je to ostvariovao.

I mojoj porodici, supruzi i djeci, mami, tati, sestri, mom ličnom „timu”. Učinili su dobra vremena boljim, a teška podnošljivim.

Zahvalan sam što sam bio dio ovog specijalnog mjesta. A sada, u narednu avanturu. S ljubavlju, Adam”, piše u Lalaninom pismu.

Bonus video: