Džudović 19. trener Budućnosti od 2006. godine

Čelnici Budućnosti će u narednom periodu birati novog trenera, trajno rješenje - 20. kormilara za samo 12 godina.
332 pregleda 15 komentar(a)
Miodrag Džudović, Foto: FK Budućnost
Miodrag Džudović, Foto: FK Budućnost
Ažurirano: 08.05.2018. 07:54h

Miodrag Džudović je 19. trener Budućnosti u nezavisnoj Crnoj Gori.

Nekadašnji crnogorski reprezentativac, dosadašnji pomoćnik Vladimira Vermezovića, danas će samostalno voditi prvi trening podgoričkog tima, a biće na klupi u subotu protiv Dečića, vjerovatno i u preostala tri meča do kraja sezone - protiv Petrovca, Kom Eurozoxa i Sutjeske.

U narednom periodu, čelnici Budućnosti će birati novog trenera, trajno rješenje - 20. kormilara za samo 12 godina.

"Uprava Fudbalskog kluba Budućnost intenzivno radi na pronalaženju novog šefa stručnog staba koji bi preuzeo ekipu za naredni period. Kada klub dogovori saradnju sa novim šefom stručnog štaba, o tome će zvanično obavijestiti javnost. U narednoj utakmici protiv FK Dečić na klupi plavih će biti Miodrag Džudović, dosadašnji pomoćnik šefa stručnog štaba", navodi se u kratkom saoštenju kluba.

Džudović (38) je u završnoj fazi procedure za dobijanje Uefine trenerske Pro licence, koja je uslov za vođenje crnogorskih prvoligaša, a nedavno je bio na stažiranju u ruskom Rubinu iz Kazanja.

Osim što je u drugoj polusezoni bio uključen u Vermezovićev stručni štab, Džudović je istovremeno jedan od asistenata selektora crnogorskog nacionalnog fudbalskog tima, Ljubiše Tumbakovića.

Džudović je u igračkoj karijeri igrao za brojne crnogorske timove (Jezero, Polimlje, Jedinstvo...), nastupao je i za OFK Beograd, a internacionalnu karijeru počeo je u ukrajinskom Volinju.

Najviše se zadržao u ruskom Spartaku iz Naljčika, sedam sezona (od 2006. do 2013), gdje je bio kapiten i legenda kluba. Igračku karijeru završio je u kazahstanskom Irtišu iz Pavlodara.

Za reprezentaciju Crne Gore debitovao je golom, u novembru 2008. godine protiv Makedonije u Podgorici (2:1). U dresu “hrabrih sokola” odigrao je tačno 25 utakmica, dovoljno za srebrni jubilej.

Budućnost je prije dva dana smijenila Vermezovića, zbog loših rezultata u drugoj polusezoni.

Podgoričani su eliminisani iz Kupa, dok su u prvenstvu zaostatak za Sutjeskom od 13 bodova, koliko je iznosio zimus, povećali na 21 bod.

Na 13 prvenstvenih utakmica pod Vermezovićem Budućnost je upisala samo dvije pobjede, ostvarila je čak 10 remija, kao i jedan poraz, od novog šampiona Sutjeske.

U polufinalu Kupa, “plavi” su izgubili kod kuće od Mladosti 2:1, u revanšu su u gostima slavili istim rezultatom, ali su eliminisani nakon izvođenja penala.

Budućnost je i u finišu jesenje polusezone smijenila trenera, tada tri kola prije kraja, a umjesto Dragana Kažića ekipu je do Vermezovićevog dolaska vodio Dejan Jelenić.

Bonus video: