Poznato kada će Siti osvojiti titulu: Murinjo će prvi čestitati Gvardioli

Lider je osvojio 68 bodova od mogućih 75, prosječno 2,72 boda po utakmici, a ako se bude držao prosjeka, kraj sezone dočekaće sa 103 boda, što bi bio apsolutni rekord engleskog šampionata
3 komentar(a)
Mančester siti, Foto: Reuters
Mančester siti, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.02.2018. 13:38h

Mančester siti je sinoć ponovo pobjegao na 15 bodova prednosti u odnosu na najbliže rivale u Premijer ligi.

Tim Pepa Gvardiole ostvario je 22. pobjedu na 25 mečeva, ubjedljivo savladao VBA 3:0, dok su i Junajted i Čelsi poraženi.

Lider je osvojio 68 bodova od mogućih 75, prosječno 2,72 boda po utakmici, a ako se bude držao prosjeka, kraj sezone dočekaće sa 103 boda, što bi bio apsolutni rekord engleskog šampionata.

Junajted, koji zauzima drugo mjesto, prosječno osvaja 2,12 bodova po meču, pa je na putu da prvenstvo završi sa 81 bodom.

Kako su izračunali precizni statističari, ukoliko prosječne brojke ostanu na istom nivou, Sitiju je za titulu dovoljno da osvoji samo 14 bodova u preostalih 13 rundi.

To znači da bi šampionski naslov, klub iz Mančestera proslavio već 7. aprila i to protiv gradskog rivala na svom terenu.

Nikada se u istoriji nije dogodilo da šampion Engleske bude poznat početkom aprila, ali ne bi bilo iznenađenje da se promocija obavi i ranije, s obzirom na ritam koji ima lider, te sklonost kiksevima i Junajteda i Čelsija.

Rekord po broju bodova u jednom prvenstvu drži Čelsi iz sezone 2004/05, kada je trener bio Murinjo i kada je titula na "Stemford bridž" stigla sa 95 bodova.

Bonus video: