Janković sa Krotoneom izborio plasman u Seriju A, šta dalje slijedi?

Marko Janković je stigao u Krotone kao pozajmljen igrač SPAL-a, pomogao je timu da se plasira u Seriju A, ali sada ima obavezu da se vrati u klub koji je u međuvremenu ispao u Seriju B

1974 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Crotone FC
Foto: Crotone FC

Marko Janković je samo pola sezone, isprekidane koronavirusom, bio u Seriji B - njegov Krotone, gdje je došao na pozajmicu iz SPAL-a, obezbijedio je plasman u elitu.

Tim sa juga Italije je proslavio povratak u Seriju A nakon jučerašnje pobjede u Livornu (5:1), mada je za matematičku potvrdu morao da sačeka remo Specije u večernjem terminu.

Dva kola prije kraja Krotone na drugom mjestu ima osam bodova više od Specije, pa je uz vodeći Benevento izborio plasman u Seriju A, dva kola prije kraja.

Janković je bio prvoj postavi u ubjedljivoj pobjedi u Liguriji - igrao je do 63. minuta, a zanimljivo da mu je to bio prvi startni meč u prvenstvu.

Još šest puta ušao je sa klupe, a na sedam mečeva upisao je 172 minuta - uz jednu asistenciju i jedan žuti karton.

Ostala su još dva kola Serije A, šansa da 25-godišnji Cetinjanin odigra još dva meča za tim iz Kalabrije, a šta slijedi dalje?

Janković ima obavezu da se pojavi na pripreme SPAL-a, kluba sa kojim ima ugovor i koji ga je samo ustupio Krotoneu na pozajmicu.

"Problem" je što je SPAL matematički ispao u Seriju B, pa će crnogorski reprezentativac, ukoliko ostane, opet igrati u Drugoj ligi.

Janković je prije godinu i po prešao iz Partizana u SPAL uz obeštećenje od 1.800.000 eura, ali se nije nametnuo.

Tim iz Ferare pozajmio ga je Krotoneu, gdje je bilo nešto bolje, ali crnogorskom reprezentativcu, koji je u najboljim godinama, treba još veća minutaža.

Bonus video: