Enigma Mbape: Težak udarac za PSŽ, Tuhel bijesan, uključio se i Makron

Nije saopšteno koliko će jedan od najboljih svjetskih napadača morati da pauzira, ali se u Parizu već pribojavaju najgoreg - da će propustit završnicu Lige šampiona, koja kreće 12. avgusta u Lisabonu

4560 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Napadač Pari Sen Žermena Kilijan Mbape "istegao je ligament desnog zgloba sa značajnim oštećenjem vanjskog bočnog omotača tetive”, saopštila je danas medicinska služba pariskog kluba.

Nije saopšteno koliko će jedan od najboljih svjetskih napadača morati da pauzira, ali se u Parizu već pribojavaju najgoreg - da će propustiti, ne samo četvrtfinalni meč Lige šampiona protiv Atalante, koji je zakazan za 12. avgust, već i kompletan završni turnir LŠ u Lisabonu, ukoliko "sveci" prođu dalje.

Jasno je da će Mbape propustiti finale Liga Kupa Francuske protiv Liona 31. jula.

Napadač Pari Sen Žermena povrijedio se u petak u finalnom meču Kupa protiv Sent Etjena, kada je na njega startovao kapiten rivala Loik Perin, koji je igrao posljednji meč u karijeri i okončao ga crvenim kartonom, već nakon pola sata igre.

"Sveci" su slavili sa 1:0, ranim golom Nejmara, ali je trener Tomas Tuhel bio bijesan - i na sudiju, i na protivnika...

"Ne znam šta da kažem. Ovo je treća utakmica protiv Sent Etjena u kojoj protivnički igrač dobija crveni karton u prvih pola sata. Sudije nas ne respektuju, ne štite. Ne samo nas, nego i igru. Sve je počelo grubim faulom nad Nejmarom u prvom napadu na meču. Vidjeli ste kako je prošao Mbape, ima vidnu ranu od oštrog starta. Tri žuta kartona su dobili igrači Sent Etjena samo zbog faula nad Mbapeom. Ne znam šta da kažem", istakao je Njemac.

PSŽ želi da napokon uradi nešto značajnije u Evropi, a utakmica protiv Atalante je šansa za prvi plasman u polufinale Lige šampiona nakon skoro 30 godina.

"Sveci" su minulih sezona volšebno ispadali prije polufinala - u osmini ili četvrtfinalu, a pamte se eliminacije od Barselone kada ni trijumf u prvom meču od 4:0 na svom terenu nije bio dovoljan, kao i od Mančester junajteda kada je premalo bila i pobjeda od 2:0 na "Old trafordu", protiv desetkovanog protivnika.

Anhel di Marija zbog suspenzije neće igrati protiv Atalante, što je i dodatni razlog za zabrinutost zbog Mbapeove povrede.

To je na neki način postalo i pitanje od državnog značaja nakon što su kamere francuske televizije snimile predsjednika države Emanuela Makrona kako se po završetku meča, prilikom dodjele pehara na zvaničnoj ceremoniji, lično kod Mbapea raspituje za stanje njegove povrede.

Mbape je sa štakama i bandažiranim zglobom slavio osvajanje trofeja, a odmah nakon meča uputio se u bolnicu na dodatna ispitivanja.

Bonus video: