Jedan inficirani igrač spasao klub ispadanja i proširio Fortuna ligu

Pred završnih šest utakmica u grupi za ispadanje testiranjuem je ustanovljen virus Covid-19 kod jednog igrača Opave, koji je tako svoj klub spasao ispadanja

3496 pregleda 0 komentar(a)
Opavi su za opstanak trebala dva boda u utakmicama protiv velikih favorita, Foto: Twiter
Opavi su za opstanak trebala dva boda u utakmicama protiv velikih favorita, Foto: Twiter

Najjače prvenstvo u Češkoj, Fortuna liga, prekinuta je na dva kola prije kraja i to samo u grupi od šest ekipa koje su se borile za osptanak.

U Ćeškoj je u šampionskoj grupi sve već bilo odigrano, Slavija je odbranila titulu, odigrani su i mečevi koji su odlučivali o putniku u Ligu Evrope, a ostalo je još samo da šest ekipa odigraju po dvije utakmice...

No, testiranja su pokazala da je jedan igrač Opave inficiran virusom Covid-19, pa je prema propisima takmičenje obustavjleno na 14 dana, a pošto se Uefi do 2. avgusta mora dostaviti konačan poredak, Fortuna liga je odlučila da neće biti nastavka i ispadanja a da će za narednu sezonu proširiti ligu na 18 klubova, jer su ranije ulazak iz drugog ranga obezbijedili Pardubice i Zbrojovka.

Takav rasplet najviše je obradovao upravo Opavu, jer su joj za opstanak bila potrebna dva boda u dvije utakmice, ali protiv najboljih ekipa u grupi - prvoplasirane Sigme Olomouc i drugoplasiranih Teplica.

Pitanje je da li bi Opava, koju je u junu preuzeo Radoslav Kovač, uopšte uspjela da osvoji ta dva potrebna boda...

Bonus video: