Čelsi i Junajted idu u Ligu šampiona, ispali Votford i Bornmut

Totenhem će u Ligu Evrope, opstanak je u posljednjem kolu osigurala Aston Vila

7679 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Mančester junajted i Čelsi nisu dozvolili iznenađenje u posljednjem kolu - idu u Ligu šampiona, izvisio je Lester iako je više od pola šampionata proveo u TOP 4 na tabeli Premijer lige.

Čelsi je već na poluvremenu imao dva gola prednosti protiv Vulverhemptona (2:0, golovi Maunta i Žirua) i kaparisao je treće mjesto, dok su "crveni đavoli" do evropske elite došli u direktnom okršaju sa "lisicama".

Bio im je dovoljan i bod, a osvojili su tri - slavili su 2:0, pogotke su postigli Fernandeš iz penala i Lingard u finišu. Junajted je dobio 14 jedanaesteraca ove sezone, što je rekord Premijer lige.

Lester je nakon koronavirusa osvojio samo devet bodova od mogućih 30 i zadovoljiće se Ligom Evrope, zajedno sa Totenhemom - Sparsi su remizirali sa Kristal Palasom (1:1), pa su preuzeli šesto mjesto od Vulverhemptona.

"Vukovi" će se plasirati u Ligu Evrope u slučaju da Čelsi savlada Arsenal i osvoji FA kup 1. avgusta.

Novi članovi Čempionšipa su Votford i Bornmut, dok je opstanak osigurala Aston Vila.

"Vilenjaci" su osvojili bod protiv Vest Hema (1:1), Bornmut je savladao Everton (2:1), dok je Votford poražen od Arsenala (3:2).

Mančester siti je u posljednjem kolu na oproštaju Davida Silve napunio mrežu Noriča - 5:0, pogađali su Žezus, dva puta De Brujne, te Sterling i Marez.

A šampion Liverpul je tačku na sezonu stavio pobjedom nad Njukaslom 3:1. Mrežu "svraka" su tresli Van Dajk, Origi i Mane.

Najbolji strijelac lige je Džejmi Vardi iz Lestera sa 23 pogotka.

On je sa 33 godine najstariji igrač u Premijer ligi koji je osvojio "zlatnu kopačku".

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Bonus video: