Bila bi tortura nad igračima da ovakve mjere ostanu na snazi cijele sezone

"Dobiti šampiona i osvajača Kupa u ovoj situaciji, u ovom komplikovanom vremenu, samo po sebi je ogroman rezultat. Ponosan sam na to", kazao je Gravina

5150 pregleda 0 komentar(a)
Ronaldo, Foto: REUTERS
Ronaldo, Foto: REUTERS

Predsjednik Fudbalskog saveza Italije Gabrijele Gravina zadovoljan je što će se sezona 2019/20 privesti kraju, što će oba trofeja biti dodijeljena, ali je zabrinut za budućnost.

"Dobiti šampiona i osvajača Kupa u ovoj situaciji, u ovom komplikovanom vremenu, samo po sebi je ogroman rezultat. Ponosan sam na to", kazao je Gravina.

Međutim, brzo slijedi nova sezona i veći problemi.

"Već razmišljam o budućnosti i veoma sam zabrinut. Uskoro kreću pripreme, nove obaveze u situaciji koja je još uvijek veoma opasna. Mi smo napravili protokol, ali za kratak vremenski rok, od mjesec i po-dva. Ali, taj protokol više nije prihvatljiv, jer nemoguće je sprovoditi ovakve mjere tokom cijele naredne sezone. Zamislite da se igrači opet testiraju svaka četiri dana, da je njihovo kretanje ograničeno toliko dugo... To bi bilo fizičko i psihičko nasilje nad njima. Zatim, kalendar takmičenja je veoma naporan, uz sve ove mjere", kazao je Gravina.

Najgore od svega je, kaže, neizvjesnost.

"Niko ne zna šta će biti na jesen, u kakvom će stanju biti naša zemlja, kakve će biti mjere", rekao je Gravina.

Bonus video: