Juriš Imobilea na Zlatnu kopačku

Imobilea prati Kristijano Ronaldo, koji je trijumfom nad Sampdorijom došao do Skudeta s Juventusom. Portugalac je pogodio jednom, a i promašio je penal, pa je trenutno na 31. golu

2765 pregleda 0 komentar(a)
Ćiro Imobile, Foto: AP
Ćiro Imobile, Foto: AP

Golgeterska kriza u kojoj je bio Ćiro Imobile nakon pauze zbog koronavirusa kao da je bila samo uvod u finiš sezone u kojem napadač Lacija opet blista.

Serija loših rezultata je, istina, odavno udaljila Lacio od sna zvanog Skudeto, ali impresionira način na koji Imobile napreduje iz sezone u sezonu.

Napadač Rimljana je prije dvije noći upisao het-trik u Veroni u pobjedi 5:1, a utisak nije pokvarilo ni to što je dva od tri pogotka postigao iz penala. Imobile je dva kola prije kraja na brojci od 34 gola u prvenstvu i najbolji je strijelac u najjačim ligama s Robertom Levandovskim iz Bajerna koji je sezonu završio prije skoro mjesec...

Imobilea prati Kristijano Ronaldo, koji je trijumfom nad Sampdorijom došao do Skudeta s Juventusom. Portugalac je pogodio jednom, a i promašio je penal, pa je trenutno na 31. golu.

GOLMAN

Rejna (Aston Vila) - Vila je opstala u Premijer ligi nakon remija protiv Vest Hema. U igri „vilenjaka” nije bilo mnogo rizika, sigurnost je dao iskusni Španac među stativama.

ODBRANA

Tirni (Arsenal) - u kojoj god Arsenal formaciji igrao naredne sezone reklo bi se da Mikel Arteta ima prvu opciju na lijevoj strani odbrane.

Hisaj (Napoli) - po potrebi nerijetko odglumi i lijevog beka u timu Đenara Gatuza. To mu nije smetalo da postigne gol u trijumfu nad Sasuolom.

Van Dajk (Liverpul) - još jedna čudesna sezona je iza holandskog defanzivca. Zatresao je mrežu Njukasla u posljednjem kolu i stavio tačku na još novu maestralnu partiju. Liverpul kao šampion ide na zasluženi odmor...

SREDINA

Maunt (Čelsi) - jedno od otkrovenja Čelsija u godini koja je trebalo da bude prelazna, a pretvorila se u uspješnu. Maunt je uprskos oscilacijama potvrdio ogroman talenat, a londonski klub zasluženo osigurao Ligu šampiona.

Veretu (Roma) - dva gola protiv Fiorentine, oba iz penala, postigao je Francuz i praktično kaparisao Romi peto mjesto na tabeli Serije A.

Griliš (Aston Vila) - ponude su uvijek tu, as Aston Vile im je do sada odolijevao. Da li je došao momenat da Griliš napusti Birmingem nakon što je bio najzaslužniji za opstanak?

De Brujne (Mančester siti) - završio je sezonu u Premijer ligi s 13 pogodaka i čak 20 asistencija. Ne postoji vezista koji toliko doprinosi u napadu od Belgijanca.

NAPAD

Lukaku (Inter) - do sada je postigao 29 golova u svim takmičenjima za Inter, a odigraće još najmanje tri utakmice ove sezone. Po učinku mu je ovo najbolja godina u karijeri...

Imobile (Lacio) - ima još 180 minuta i duele s Brešom i Napolijem da dođe do Zlatne kopačke. Ćiru je potreban samo jedan gol...

Ronaldo (Juventus) -..., naravno pod uslovom da CR7 u posljednje dvije utakmice ne napravi preokret. Napadač Lacija trenutno ima tri pogotka više od portugalske legende.

Bonus video: