Grbić dobio dozvolu za odlazak u Antaliju, intervenisao i ambasador Turske u Crnoj Gori

“Uprava kluba posebnu zahvalnost duguje osoblju Ambasade Turske u Crnoj Gori, na čelu sa ambasadorom Serhatom Galipom, koji su maksimalno profesionalno i posvećeno pružili svu podršku klubu i igraču u ovom procesu”, zaključuje se u saopštenju
89 pregleda 7 komentar(a)
petar grbić, Foto: Fk-buducnost.me
petar grbić, Foto: Fk-buducnost.me
Ažurirano: 31.01.2018. 19:13h

Dramatičan dan na istanbulskom aerodromu imao je srećan kraj – Petar Grbić, fudbaler Budućnosti, dobio je dozvolu da uđe u Tursku i priključi se saigračima na pripremama u Antaliji.

Fudbaler podgoričkog tima zadržan je rano jutros u tranzitnoj zoni, prije pasoške kontrole, jer se ispostavilo da ima zabranu od tri mjeseca ulaska na tursku teritoriju.

On je trebalo da se vrati u Podgoricu, ali su čelnici Budućnosti preduzeli „diplomatske aktivnosti“ i riješili problem.

“Uprava fudbalskog kluba Budućnost je uložila maksimalne napore tokom dana kako bi pomogla svom igraču da prevaziđe navedeni problem, te stupila u kontakt sa svim relevantnim institucijama Crne Gore, ali i Ambasadom Turske u Crnoj Gori, te Ambasadom Crne Gore u Turskoj. Obavještavamo javnost da je navedeni problem riješen, te da će se Petar Grbić večeras kasnim letom pridružiti svojim saigračima u Antaliji”, navodi se u saopštenju Budućnosti.

Problem je nastao iz prilično bizarnog razloga.

Grbiću, koji je igrao u turskim klubovima Akhisaru i Adani, istekla je, naime, radna i boravišna dozvola za boravak u Turskoj.

Akhisar, klub, čiji je član bio, imao je obavezu da mu je produži, ali to nije uradio, a Grbić je i nakon njenog isteka ostao u zemlji.

Napuštajući Tursku, Grbić je platio određenu novčanu kaznu, ali se ispostavilo da “plaćanjem kazne nisu ispunjeni svi uslovi za njegov nesmetan ponovni ulazak u zemlju, pa je imigraciona policija zadržala našeg igrača na istanbulskom aerodromu”, navodi se u saopštenju kluba.

“Uprava kluba se zahvaljuje svim relevantnim institucijama Crne Gore, sa kojima smo bili u kontaktu povodom ovog slučaja, a posebnu zahvalnost duguje osoblju Ambasade Turske u Crnoj Gori, na čelu sa ambasadorom Serhatom Galipom, koji su maksimalno profesionalno i posvećeno pružili svu podršku klubu i igraču u ovom procesu”, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: