"Ja sam monstrum koji ubija djecu": Murinjo odbrusio kritičarima

"Mi teško da možemo da budemo bolji u napadu nego to jesmo. Ne možemo da kupimo Mesija i Ronalda, najbolje igrače decenije. Gdje ćemo naši bolje od Mate, Marsijala, Lingarda, Rašforda, Aleksisa, Lukaku? Nema ih, ne možemo ih naći", rekao je Murinjo
0 komentar(a)
murinjo, Foto: Reuters
murinjo, Foto: Reuters
Ažurirano: 31.01.2018. 18:38h

Nakon što je doveo Aleksisa Sančesa, Žoze Murinjo se našao pod lupom engleske fudbalske javnosti, koja se pita da li će Čileanac uticati da se ugasi jedna od najvećih nada - Markus Rašford.

Od Rašforda se očekuje da vrlo brzo bude lider nacionalnog tima, uz Harija Kejna i Dele Alija, ali se postavlja pitanje - hoće li sada imati dovoljno prostora, kada je mjesto u prvom timu rezervisano za čileanskog asa.

Murinjo je danas govorio na tu temu, u svom stilu saopštio Englezima da ne moraju da strahuju.

"Rašfordova priča je interesantna, jer je on počeo da igra kod Van Gala, kada je tim bio u problemu. Onda sam došao ja - monstrum koji ubija djecu, a on je nastavio da igra i kada je ekipi krenulo. Igra svaku utakmicu, nekada kao starter, nekada sa klupe, nekada je napadač, nekada desno, a nekada lijevo krilo. Ali, igra", kazao je Murinjo, napomenuvši:

"I takav igrač, osposbljen za više pozicija, sa velikim iskustvom za svoje godine, dođe do reprezentacije. A vi i dalje pričate o tome hoće li da igra u Junajtedu ili ne".

Portugalac je naglasio da Rašfordu konkurencija može samo da prija.

"Mi teško da možemo da budemo bolji u napadu nego to jesmo. Ne možemo da kupimo Mesija i Ronalda, najbolje igrače decenije. Gdje ćemo naši bolje od Mate, Marsijala, Lingarda, Rašforda, Aleksisa, Lukaku? Nema ih, ne možemo ih naći", rekao je Murinjo.

Rašford je, inače, ove sezone odigrao 35 utakmica u svim takmičenjima, postigavši desert golova.

Bonus video: