Izgubio sam se kao igrač i osoba, ali ljubav nikada nije nestala

Iskusni, 27-godišnji fudbaler jedini gol ove sezone postigao je u posljednjem kolu ključne utakmice protiv Lestera i to u 98. minutu za konačan trijumf 2:0 i potvrdu plasmana u Ligu šampiona

2342 pregleda 0 komentar(a)
Džesi Lintgard slavi gol u Lesteru, Foto: REUTERS
Džesi Lintgard slavi gol u Lesteru, Foto: REUTERS

Džesi Lingard je najveće razočaranje minule sezone u Premijer ligi.

Nekada veliki talenat, pa prvotimac i reprezentativac, imao je samo 22 nastupa za Mančester junajted, tek devet puta počeo meč, postigao samo jedan gol i to u 98. minutu posljednje utakmice u prvenstvu.

On je po završetku "teške sezone" najavio da neće odustati i da će uraditi sve da se vrati na nekadašnji nivo.

“Izgubio sam se kao igrač i kao osoba, ali nikada nisam želio da odustanem. Znao sam ko sam na terenu i van terena, Znao sam da sam bio tamo prije i da ponovo mogu tamo stići. To je značilo da radim više nego ikad prije i vjerujem onima koji me okružuju da znaju kako će mi pomoći da to i postignem”, objavio je Lingard na Instagram profilu i dodao:

“Znam da su navijači bili frustrirani, ali sve ovo vrijeme moja ljubav prema klubu i svima koji su povezani s njim nikada me nije napustila. Ovaj tim, ovaj klub je moja porodica i nastaviću i dalje da radim više nego ikada kako bih pomogao timu da postigne svoje ciljeve.”

Lingard je nakon što mu se majka razboljela početkom sezone preuzeo odgovornost za svoje mlađe braću i sestre.

Njegovi nastupi za Junajted bili su sve slabiji, a u decembru je govoreći za britanske medije kazao kaka je pao u “dubinu i tamu”.

Iskusni, 27-godišnji fudbaler jedini gol ove sezone postigao je u posljednjem kolu ključne utakmice protiv Lestera i to u 98. minutu za konačan trijumf 2:0 i potvrdu plasmana u Ligu šampiona.

Lingard je dijete Junajteda, u kojem je počeo da trenira sa osam godina.

Nakon što je prošao sve selekcije 2011. godine potpisao je profesionalni ugovor. U ranoj fazi karijere bio je na pozajmicama u Lesteru, Birmingemu, Brajtonu i Derbiju.

Za klub sa Old Traforda odigrao je 205 takmičarskih utakmica i postigao 32 gola. U dresu reprezentacije Engleske do sada je upisao 24 nastupa uz četiri pogotka.

Bonus video: