Atalanta bez ključnog igrača protiv Pari Sen Žermena?

Iličić je još u junu povrijedio desni članak, a iako je početkom jula nastupio u nekoliko utakmica, posljednji put protiv Juventusa 11. ovog mjesca, bilo je očito kako nije na svom uobičajenom nivou

2602 pregleda 1 komentar(a)
Josip Iličić, Foto: AP
Josip Iličić, Foto: AP

Trener Atalante Đan Pjero Gasperini izjavio je kako nije optimista u vezi nastupa 32-godišnjeg Josipa Iličića u četvrtfinalu Lige šampiona protiv PSŽ-a koji će se igrati 12. avgusta u Lisabonu.

Iličić je još u junu povrijedio desni članak, a iako je početkom jula nastupio u nekoliko utakmica, posljednji put protiv Juventusa 11. ovog mjesca, bilo je očito kako nije na svom uobičajenom nivou.

"Pratićemo njegovo stanje iz dana u dan, ali čini mi se da će teško biti spreman. Mi nemamo nikoga s njegovim karakteristikama, on je fundamentalan za našu igru, trenutno njegovu poziciju popunjavaju malo Pašalić, malo Malinovski, a malo i Gomes koji može igrati sve. Mi smo bez Iličića kao Juventus bez Dibale, Lacio bez Imobilea ili Inter bez Lukakua", izjavio je Gasperini.

Kako će Atalanta biti bez Iličića u četvrtfinalu, tako će PSŽ igrati bez Kilijana Mbapea koji je povrijedio lijevi članak u finalu francuskog Kupa prije pet dana.

Bonus video: