Nikač slobodan, traži novi klub: Povratak u CG najrealnija opcija

Nekadašnji crnogorski reprezentativac je sa ekipom Gnjilana osvojio drugo mjesto, što je najbolji rezultat u istoriji kluba

2449 pregleda 39 reakcija 2 komentar(a)
Darko Nikač iz perioda dok je nosio dres Budućnosti, Foto: Savo Prelević
Darko Nikač iz perioda dok je nosio dres Budućnosti, Foto: Savo Prelević

Darko Nikač je napustio Gnjilane sa Kosova i traži novi klub.

Bivši igrač Budućnosti, OFK Titograda, Grblja i Iskre, koji je upisao tri nastupa u seniorskoj reprezentaciji Crne Gore, a koji je u inostranstvu igrao za MTK iz Budimpešte i indijski Pune, završio je, kako kaže, interesantnu fudbalsku epizodu.

"Napravili smo veliki uspjeh, osvojili smo drugo mjesto, čak smo i zamalo osvojili titulu, jer smo imali isti broj bodova kao Drita, koja je prvak zbog boljeg međusobnog skora. Ipak, prvi put u istoriji kluba ostvarili smo plasman na evropsku scenu i to je nešto što će se pamtiti", kaže 29-godišnji Nikač.

Na Kosovu se, kako ističe, igra sve bolji fudbal.

"Mnogi klubovi dobro plaćaju, finansijska situacija je dobra, a to sa sobom povlači i sve ostalo - infrasturkturu, dobar i planski rad. Igra se jako i borbeno, slično kao u Albaniji, svaka utakmica je puna tempa i bila je ovo dobra godina za mene".

Ipak, sa klubom je dogovorio sporazumni raskid saranje.

"Idem dalje, jer želim da imam veću minutažu, nisam u potpunosti zadovoljan koliko sam igrao. Korektno sam se rastao sa ljudima u klubu i sada tražim novi izazov".

Nikač, koji je ponikao u Budućnosti i još dva puta oblačio plavo-bijeli dres, a prošle sezone u Iskri samo u drugom dijelu postigao 12 golova, na korak je od novog povratka u Crnu Goru.

"Prioritet mi je inostranstvo, ali s obzirom na to da je ostalo malo vremena, uz svu situaciju vezanu za koronavirus, najrealnija je opcija da dođem u neki od crnogorskih klubova", zaključio je Nikač.

Bonus video: