ŽRIJEB DEVETOG AVGUSTA

Direktor Budućnosti o kvalifikacijama za LŠ: Volio bih Sarajevo ili Zvezdu

- Volio bih rivala iz ex-Yu - kaže sportski direktor Zvezdan Milošević

8779 pregleda 13 komentar(a)
Zvezdan Milošević, direktor Budućnosti, Foto: Savo Prelević
Zvezdan Milošević, direktor Budućnosti, Foto: Savo Prelević

Žrijeb 1. kola kvalifikacija za Ligu šampiona je 9. avgusta, a Budućnost ima 17 potencijalnih rivala - ta brojka će na dan izvlačena biti smanjena na četiri ili pet protivnika.

Od Seltika, Astane, Ludogoreca, Crvene zvezde, do Legije iz Varšave, Makabi Tel Aviva, Šerifa, Slovana, Omonije, Sarajeva... Šta priželjkuju pod Goricom?

- Volio bih rivala iz ex-Yu - kaže sportski direktor Zvezdan Milošević.

Dakle, dvije priželjkivane mogućnosti...

- Ili Sarajevo, klub iz mog rodnog grada, ili Crvena zvezda. S obzirom na to da se igra jedna utakmica, nažalost bez publike, igranje protiv ovih rivala bi olakšalo putovanja u ovim teškim uslovima, ali i da se dogodi drugačije, prilagodićemo se. Postoji mogućnost da Budućnost i svi crnogorski klubovi u Evropi, ukoliko se ne poboljša situacija vezana za koronavirus, budu domaćini na neutralnom terenu.

- Znamo za tu opciju, i ona je u redu ako se sastanu dva tima iz zemalja u kojima zaista ne može da se igra evropska utakmica. Ali, ukoliko bismo mi kao domaćini igrali na neutralnom terenu, a naš rival na na svom stadionu, onda to nisu jednaki uslovi, nažalost - poručuje Zvezdan Milošević.

Povezani članci

30. Jul 2020.

Tek smo na početku puta