Šampion kreće iz Tuzi, Sutjeska pod Goricom već u 2. kolu

U 1. rundi, 15. avgusta, sastaju se Dečić - Budućnost, Petrovac - Sutjeska, Zeta - Iskra, Podgorica - OFK Titograd i Jezero - Rudar.

8314 pregleda 66 reakcija 0 komentar(a)
Sa nedavnog meča Budućnost - Sutjeska pod Goricom (2:0), Foto: Boris Pejović
Sa nedavnog meča Budućnost - Sutjeska pod Goricom (2:0), Foto: Boris Pejović

Izvršni odbor FSCG juče je odlučio da Telekom 1. CFL krene po planu - 15. avgusta, a danas je utvrđen raspored za novu sezonu.

Aktuelni šampion, Budućnost, u 1. kolu će gostovati novom prvoligašu Dečiću u Tuzima, Sutjeska će dočekati Petrovac, Zeta će biti domaćin Iskri, Podgorica OFK Titogradu, dok će još jedan novi prvoligaš, Jezero, u prvoj rundi igrati kod kuće protiv Rudara.

Početak svih mečeva 1. kola najavljen je za 20 sati - ostaje da se vidi da li će reflektori na stadionu u Tuzima biti gotovi za 15 dana, dok će Jezero najvjerovatnije morati da bude domaćin u dnevnom terminu.

Već u 2. kolu, 23. avgusta, igra se veliki derbi - Budućnost će dočekati Sutjesku. Ostaje da se vidi da li će biti nekih pomjeranja, jer su to dani kada će oba tima imati obaveze na evropskoj sceni.

Druga runda donosi i duele Rudar - OFK Titograd, Petrovac - Podgorica, Iskra - Dečić i Jezero - Zeta.

U trećem kolu, 30. avgusta, igraju Sutjeska - Iskra, Podgorica - Budućnost, OFK Titograd - Petrovac, Zeta - Rudar i Dečić - Jezero, nakon čega slijedi prva 14-dnevna pauza, a prenstvo se nastavlja 12. septembra.

Treću godinu zaredom CFL se igra po četvorokružnom sistemu - deset ekipa igraće po četiri puta jedna protiv druge, u 36 kola, od kojih će 19 biti odigrano u jesenjem dijelu sezone.

Iz lige ispada posljednjeplasirani tim, a osmi i deveti idu u baraž za opstanak.

Bonus video: