Interova „nemoguća misija”

„Gazeta delo sport” tvrdi da će kineski vlasnici Intera predstaviti Mesiju astronomsku ponudu, koja bi važila od juna 2021.

5356 pregleda 0 komentar(a)
Još je daleko od Intera: Leo Mesi, Foto: Reuters
Još je daleko od Intera: Leo Mesi, Foto: Reuters

Lakše je pomjeriti Duomo nego dovesti Mesija, njega ne možete kupiti ni na Fantaziju...

Trener Intera Antonio Konte jasno je, u dvije rečenice, saopštio realnost, ali vlasnici njegovog kluba - isti oni koji su kultnu katedralu u centru Milana prije neki dan “okupali” siluetom jednog od najboljih fudbalera svih vremena - ne žele da odustanu prije nego što uopšte krenu u posao.

Utopija ili ne, tek “Gazeta delo sport” juče je na naslovnoj strani otkrila početak operacije kojom bi se pripremio teren za najveći transfer svih vremena. Na čelu Intera je kineski konzorcijum “Suning”.

Na prvi pogled, stvari i ne djeluju baš tako nemoguće. Mesiju ugovor s Barselonom ističe u junu 2021. godine, kada bi Inter trebalo da stupi u akciju.

Iako “nerazuri” ne bi morali da plaćaju obeštećenje jer bi doveli slobodnog fudbalera, cijena koju bi morali da plate je astronomska.

“Gazeta” tvrdi da su Kinezi spremni da ponude Mesiju četvorogodišnji ugovor vrijedan čak 260 miliona eura, što bi prevazišlo primanja koja u Juventusu ima Kristijano Ronaldo.

Italijanski mediji porede ova dva transfera, s tim što je Juve za Ronalda morao da plati obeštećenje - 117 miliona eura.

Vlasnici Intera su napravili plan, koji će navodno predočiti i Mesiju, a po kojem planiraju da vrate (i naplate) svaki euro uložen u ovaj transfer.

Svjetski mediji odavno spekulišu da postoji mogućnost da Mesi ode iz Barselone u Inter.

Sve, međutim, zavisi od argentinskog superstara, a (još uvijek) pita se i Barsa.

U katalonskom klubu su ubijeđeni da će Mesi potpisati novi ugovor, predsjednik kluba Đozep Marija Bartomeu je prije samo tri dana podsjetio na izjavu svoje desetke da će ostati na Nou Kampu do kraja karijere.

Mesi je u posljednje vrijeme u “tihom ratu” s čelnicima kluba, nezadovoljan njihovom politikom, ali nikada do sada, niti jednom riječju, gestom, nije nagovijestio odlazak iz kluba.

Bonus video: