Legendarni Brazilac o povredi koja mu je promijenila život i karijeru: Postao sam drugi čovjek

Ronaldo je rekao da je u trenutku povrede osjetio bol i strah te da nije znao da li će se ikada vratiti na teren. Kaže da je pronašao unutrašnju snagu za koju ranije nije znao

6680 pregleda 0 komentar(a)
Ronaldo nakon povrede, Foto: printscreen
Ronaldo nakon povrede, Foto: printscreen

Legendarni Brazilac Ronaldo se u razgovoru za sportski magazin "Sportweek", koji objavljuje "Gazeta delo sport" prisjetio prisjetio 2000. godine kada je kao igrač Intera doživio tešku desnog koljena koja mu je u potpunosti promijenila život i karijeru.

Ronaldo je rekao da je u trenutku povrede osjetio bol i strah te da nije znao da li će se ikada vratiti na teren. Kaže da je pronašao unutrašnju snagu za koju ranije nije znao.

"Osjetio sam bol i strah kada sam povrijedio koljeno na Olimpiku u Rimu. Da li ću se ikada vratiti i u kakvom stanju ću biti? Međutim, nakon što je taj početni strah prošao, pronašao sam unutrašnju snagu za koju ranije nisam ni znao. Postao sam drugi čovjek, ali s istom ljubavlju prema fudbalu. Ta strast je bila moj najbolji trener, ljekar, fizioterapeut i saigrač", rekao je legendarni Ronaldo.

"Povreda je bila sudbina, ali mi moramo preuzeti odgovornost za ono što se desilo tog 5. maja kada smo izgubili titulu prvaka. Kada je vaša sudbina u vašim rukama i pustite da vam ona nestane, ne možete se ljutiti na bilo koga drugog osim na sebe. Nismo uspjeli da shvatimo što se dogodilo i zbog toga sam plakao", istakao je Ronaldo.

Nakon toga, on je otkrio zbog čega je na kraju napustio klub.

"Skudeto sa Interom je najmanje što sam mogao da dam navijačima s obzirom na to koliko su me voljeli. Nisam znao da je to moja posljednja utakmica, samo sam rekao predsjedniku da sa trenerom nemam dobar odnos i da ga nikada nećemo imati", prisjetio se Ronaldo koji je otkrio da mu je Masimo Morati, tadašnji predsjednik Intera oprostio što je otišao u Real Madrid.

Ronaldo je dodao da vjeruje u trenutne vlasnike Intera te da on kao navijač kluba sanja titulu prvaka, ali da jako poštuje Juventus za kojeg je rekao da je postavio temelj klupskog funkcionisanja i načina na koji jedan klub treba da se razvija.

Bonus video: